E bine de știut în Istanbul

0 Flares 0 Flares ×

Nu cumpăra nimic din zona Sultanahmet. Nici măcar o înghetață. Totul e scump.

Nu sta la terasele unde chelnerii au uniformă. Sunt scumpe.

Dacă vrei un hotel ieftin și în centru, alege Tuna Hotel. Wi-Fi, terasă și Hassan, poreclit “no problem, my friend”. Ești aproape de Galata, iar în zonă sunt o mulțime de autoserviri și bufete unde poți mânca ieftin.

Descarcă o hartă a metroului pe telefon. O hartă actualizată din 2014.

Nu refuza ceaiul. E tare, bun şi ieftin, iar uneori e din partea casei.

Fenerul merită vizitat. Este o zonă pitorească, cu biserici ortodoxe, străzi pietruite şi înguste, cu o moscheie frumoasă – Yavuz Selim, una dintre cele mai vechi din Istanbul.

Nu lua șaorma din locurile unde au și carne de miel. Folosesc același cuțit și aromele sar dintr-o parte în alta.

Neapărat de încercat produsele de patiserie: cu brânză, carne sau unt.

Pe strada  găseşti un mic bazar cu preţuri mai bune decât în Marele Bazar.

Un Istanbul Kart face viaţa mai uşoară. Poate fi folosit la orice mijloc public de transport: tramvai (metrou), autobuz, feribot.

Istiklal Street – celebra stradă cu tramvaiul roşu care duce către Piaţa Taksim – e aglomerată şi scumpă. De fapt, toată zona colcăie de turişti şi rareori găseşti o băutură sub 10 Lire.

Iei feribotul de la Eminönü (lângă Podul Galata) până în partea asiatică (Üsküdar), iar de aici autobuzul 15C până pe dealul Çamlıca pentru o panoramă asupra orașului.

Unul dintre cele mai frumoase locuri le-am găsit la Cetatea Rumeli. E plină de istorie, e bine întreținută și are o priveliște impresionantă asupra Bosforului.

galerie foto

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

11 thoughts on “E bine de știut în Istanbul

 1. nicu p

  Am stat in Istanbul la un penthouse cu balcon la 100 de m de Hagia Sophia la 30 eur/noapte. Bere gaseai acolo la 6 lire la cateva terase, la restul era mai scump. In Sultanahmet cam toate sunt scumpe, dar o bere si o inghetata si inclusiv de mancat la preturi bune gasesti si acolo (ma intrebat gazda cam care sunt aceste locuri).

  Reply
  1. Adrian Ciubotaru Post author

   10 TL am dat pe o înghetată în Sultanahmet. Probabil găsești chestii ieftine pe străzile care coboară către mare (spre Bd-ul Kennedy)

   Reply
 2. Alex

  Multumim frumos de ghid!!!
  O intrebare intrebatoare, ce sa vizitezi neaparat la o excursie de 3 zile in Istanbul? maxim 7 locuri de vizitat 🙂

  Reply
 3. klador

  Multumesc mult pentru informatii pentru ca in vara lui2015 intentionez sa aleg Istambul ca destinatie de vacanta.N-am mai fost pana acum si abia astept sa gust minunea aia de inghetata:) si locurile minunate pe care le-ai amintit mai sus.

  Reply
 4. Adrian Dan Pop

  Am fost in Istanbul de vreo 3-4 ori, si am reusit sa-l vizitez si cu prieteni din oras si singur. E un oras superb si cred ca trebuie sa te chinui sa gasesti asa multe chestii scumpe sau “mai bune in alta parte” precum ai enumerat tu 🙂

  Fiind un oras enorm cred ca e greu sa te feresti de chestii scumpe sau de “negociat prost” dar overall merita 🙂

  PS: personal, sa retin nume de strazi si alte cele, nici nu imi bat capul 🙂

  Reply
 5. Titi Piratu

  noi am fost si la Sali Pazari, care e o piata pt turci – nu vorbeste nimeni altceva decat turceste – de la chiloti si ciorapi (“bes lira, bes lira” – 5 lire) la cele mai mijto fructe si legume uscate, pasta de dude, smochine si alte cele. totally recomend!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *