dineuropa.ro: un nou început de drum

8 Flares 8 Flares ×

Dincolo de toate proiectele pe care le-am lansat și inițiativele la care am participat, am văzut o mulțime idei bune care n-au apucat să vadă lumina zilei. Unele au fost puse în practică cu timorare, iar altele și-au ales momente mai puțin oportune. Uneori prea repede, iar alteori prea târziu.

Proiectul pe care îl anunț acum este o idee mai veche, dar pe care abia în ultimele luni m-am încumetat să o conturez. Din dorința de a vedea unele locuri, din dorința de a cunoaște unii oameni. Mă gândeam la un mod mai aventuros și mai imprevizibil de a face turism și la un alt stil de a fixa amintiri noi în locuri necunoscute.

Este o idee care, pentru mine, a devenit din ce în ce mai oportună pentru că îmbină două coordonate de care mă simt apropiat:
1.a călători în locuri mai puțin sau mai mult îmbibate de clișee
2.a te folosi de o mașină ca instrument al libertății de mișcare

Sunt două coordonate pe care acum le voi pune la încercare lansând proiectul dineuropa.ro.

dineuropa.ro
va cuprinde călătorii cu maşina prin Europa în încercarea de a cunoaște oameni, locuri și mentalități dincolo de clișeele turistice și prejudecățile sedimentate în timp.

dineuropa.ro
este o provocare jurnalistică care va cuprinde content video și foto împreună cu articole și interviuri, folosind – în timp real – potențialul Social Media. Totul în încercarea de a cunoaște prin descoperiri și a te recunoaște prin călătorii.

Dincolo de caracteristicile unei nișe mai mult sau mai puțin încercate, dineuropa.ro este o provocare personală cu privire la ceea ce am numit până acum – destul de pompos – virtuțile transformative ale călătoriei. Toate aceste idei vor prinde mai mult contur după prima călătorie.

Lansarea dineuropa.ro precede cu câteva zile prima excursie pe care o voi face – foarte curând – în nordul Italiei. Mâine, voi anunța detaliile și modalitatea de desfășurare, calendarul ediției pilot și, bineînțeles, partenerii acestui aventuri.

8 Flares Twitter 0 Facebook 8 8 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *