Ce filme am mai văzut

1 Flares 1 Flares ×

95612952_1d719d05e4.jpg

He Was a Quiet Man (2007) L-am văzut săptămâna trecută. Era interesant în felul lui, însă deja am uitat o mare parte din film.

Quid Pro Quo (2008) Un jurnalist în scaun cu rotile descoperă un grup de oameni a caror scop era să ajungă invalizi (invidiau persoanele cu deficienţe locomotorii). Întru-un final, se îndrăgosteşte de o tipă din grupul ăsta şi până la final se mai întâmpă ceva ce merită a fi urmărit, dacă te plictiseşti groaznic.

The Man from Earth (2007) Dacă eşti pasionat de istorie, antropologie sau istoria religiilor, este un film bun. Un grup de academicieni stând de vorbă cu un tip care suştine că are vărsta de 14.000 de ani.

Rope (1948) şi Stranger on a Train (1951) sunt două filme ale lui Hitchcock care-mi lipseau din colecţie. Ambele sunt interesante.

House of Sand and Fog (2003) este un film pe care l-am văzut în Iaşi exact când se lansase şi mi-a rămas în amintire la fel de intens cum l-am simţit acum. E un film trist, o coliziune de destine şi poveşti.
Anumite vise nu pot fi împărtăşite, ar fi rezumatul filmului.

One Point O (2004) despre care apoi am aflat că a fost filmat în studiourile Media Pro, este o coproducţie SUA, Islanda şi România. Este vorba despre un programator care primeşte colete goale şi încearcă să dezlege misterul, însă miza pare a fi mai largă. Anxietate, tehnologie, consumerism, alienare. E un film suprarealist uimitor de bine filmat.
Multe simboluri, multe idei, uneori scenariul e static şi poate plictisi, însă s-ar merita răbdarea.

The Maltese Falcon (1941), clasic cu Humphrey Bogart. Detectivi, o comoară, acţiune. Bun de văzut duminică după-amiază. Nu mai devreme, nu mai târziu.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 Flares ×

1 thought on “Ce filme am mai văzut

  1. Tony

    Adica ai passuit un post atatea zile, vii cu recenzii de la nu stiu cate filme si vrei sa te aplaudam? HUH ce filme da te-ai plictisit groaznic.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *