Câte straturi de irelevanţă poţi înghiţi?

0 Flares 0 Flares ×

Ex-iubitul mamei vitrege a Andreei Marin, condamnat la închisoare. Titlu de  ziar. L-am citit zilele trecute în metrou, iar azi m-am trezit cu el în cap.

De fapt, nu titlul, ci povestea unui băieţel care era colegul de joacă al altui băieţel.
Să povestim.

Andreea Marin. Un univers întreg, un mănunchi de semnificaţii, imagini şi filantropii. În acelaşi timp, pe o străduţă oarecare, într-un apartament oarecare, Adrian Ciubotaru se trezea într-o zi oarecare. Două destine separate, un fir de legătură.
Care este relaţia mea fiinţială cu Andreea Marin? Ce poate face Andreea Marin pentru destinul meu? Ce gest poate face Andreea Marin pentru ca viaţa mea să accelereze mai mult?

Totuşi, Andreea Marin este un om. Chiar dacă este un Univers, e totuşi un simplu om. O bătaie de inimă, un clipitura de ochi.
Însă Andreea Marin este un început. La început a fost Andreea Marin, iar apoi a venit mama ei, în rândul din spate se văd deja contururile mamei vitrege.
Dacă Andreea Marin are o oarecare forţă să-mi zgudui lumea interioară, poate mama vitregă deţine elixiruri mai puternice.

Însă mama vitregă, în forţa ei războinică, este totuşi un om. Nu poate muta munţii din loc, nu poate schimba cursuri de râuri. E doar o bătaie de inimă, un tremur între picioare.
Mamă vitregă a Andreei Marin, spre stupoarea audienţei, a iubit cândva. S-a iubit cu cineva fix sub privirile perplexe ale unei naţiuni. Acum poate iubeşte pe altcineva şi, să ne gândim în cor, acum fostul ei iubit a devenit un ex. fedex.

Pe cale de consecinţă, ex-iubitul mamei vitrege a Andreei Marin, conţine ceva din karma, aura şi mana Andreei Marin. E un univers cuantic, toţi suntem legaţi, atomii tăi zburdă prin mine, la fel cum atomii mei zburdă prin ţine. Nu există atomi specifici, sunt ai tuturor.

De aici, posibilităţile sunt nemăsurate. Dacă bătaia aripilor unui fluture din Tokio provoacă o furtună în New York, căscatul ex-iubitului mamei vitrege a Andreei Marin adie uşor asupra frizurii lui Ştefan Bănică Jr., schimbă cursul valutar şi-l dezveleşte pe Adrian Ciubotaru într-o dimineaţă oarecare din ianuarie.

Ex-iubitul acesta are un copil dintr-o căsnicie anterioară, iar copilul său se joacă pe stradă cu un alt copil, iar părinţii acestui copil sunt doi homosexuali adventişti şi astfel avem o ştire relevantă. Care poate inspira romane, filme, piese de teatru.
Să repetăm:
Părinţii homosexuali ai colegului de joacă al copilului fostului iubit ai mamei vitrege a Andreii Marin sunt adventişti.
Părinţii adventişti ai colegului de joacă al copilului fostului iubit ai mamei vitrege a Andreii Marin sunt homosexuali
Ideea are insight şi e declinabilă în mii de variante şi execuţii.

Astfel, dincolo de cele trei straturi de irelevanţă ale unei ştiri, se pot ascunde profunzimi care nici cu gândul nu gândeşti pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi, oameni serioşi, din lumea interlopă.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

9 thoughts on “Câte straturi de irelevanţă poţi înghiţi?

 1. ioana

  insa eu ioana, cum stateam cuminte aici la taste cu regretul unei cafele proaspete si mi vedeam de treaba, m am conectat brusc nu NUMAI cu adrian ciubotaru, ci iata cu lumea mare.
  cu andreea marin, cu care impart meleaguri natale, cu colega de liceu andreea careia ii trecusem in telefon porecla andreea marin, cu amelie poulain si poate chiar cu personajul mamei ei vitrege care in film moare brusc si amuzant, cu butterffly effect, atat filmul precum si ideea mea aplicata atat teoretic cat si practic spre binele lumii mele, cu ideea pe care am citit o aseara intr o carte cum ca ziarele sunt total irelevante pentru ca toate repeta aceeasi informatie… si cu inca muuuulti alti atomi, atat povestibili cat si nepovestibili.

  in acest univers cuantic, rezonant, open source, open spirited, microcosmic precum si macrocosmic, karmic precum si darnic si harnic – MERSI. am ras cu voce tare tare aici la taste si am fost sa-mi iau si cafea proaspata de cand am inceput sa scriu acest comment.

  Reply
 2. jez

  cred ca trebuie sa scrii o (alta) carte. iar asta este stilul care mi-ar incanta atomii raspanditi prin lumea intreaga :))

  Reply
 3. Adrian Ciubotaru Post author

  Dragă Ioana,
  îţi scriu riscandu-mi inima cardiacă că m-a bucurat enorm comentariul tău. Nu ştiu de unde a venit comentariul şi nici nu i-am numărat atomii, care sunt ai mei, sunt ai tăi, nimeni nu are copyright asupra lor, aşadar, nu ştiu de unde a venit comentariul, însă ştiu unde s-a oprit să mă ungă.

  jez, meleagurile nemţene din fiica vitregă a fratelui sufletului meu pereche a luat notă de comentariile tale

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *