Am nevoie de doua galeti cu apa

0 Flares 0 Flares ×

1. In statia de tramvai, cu castile pe urechi, imi aprind o tigara. O tiganca ma vede vine la mine si-mi intinde 10.000 aratandu-mi ca ar dori si ea o tigara. Dau din cap a refuz. Pana cand a venit tramvaiul tiganca tot ma privea. Vine tramvaiul, tiganca dupa mine. Imi scot banii din blugi si tigarile si ii pun in buzunarul interior al gecii preventiv. M-am gandit ca vrea sa urce langa mine si la gramada sa ma faca de tigari sau de bani sa se razbune pe refuzul meu. Am apropii de usa tramvaiului, tiganca langa mine. Ma uit la ea si-o vad zambind. Imi facea semn sa-i las ei ultimele fumuri din tigara pe care tocmai aveam de gand s-o arunc inainte de-a urca in tramvai. Ii dau mucul de tigara si urc in tramvai cu sentimentul ca sunt un bou.

2. Alta statie de tramvai, seara. Doi. Ea intinsa pe bordura, el rezemat de un copac. Imbracati saracacios mancau pe un sac mare de rafie. Eu ascultam muzica la casti si fumam o tigara. Deodata el se ridica si se indreapta catre mine. Spune ceva, gesticuleaza ceva, eu ii spun ca n-am. El continua sa spuna ceva si sa gesticuleze ceva, eu repet ca n-am si ii intorc spatele. Omul se uita in jur si se duce la un altul din statie. Mi se termina melodia din casti si aud de fapt ce dorea nenea. Cum pot ajunge la Gara de Nord? 
Mi-am aprins o a doua tigara cu sentimentul ca sunt un bou.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

3 thoughts on “Am nevoie de doua galeti cu apa

  1. mihai

    in florenta, intr-o piata plina de turisti: pana nu am reusit sa cer cu voce tare – ca sa fiu auzit de la doi trei metri – un foc sa imi aprind tigara nu era chip sa intru in spatiul personal al omului:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *