Acel prezent care mereu ne scapă

0 Flares 0 Flares ×

Știi acele momente magice pe care le trăiești nefiltrate de niciun gand, de nicio speranță?

Ei bine, în afară de acestea, sunt acele momente de care îți dai seama că se transformă în amintiri imediat cum le trăiești. Acele clipe pe care chiar în timp ce le trăiești știi că le vei prețui toată viața. Îți dai seama de goana secundelor la fel cum simți nisipul pierzându-se printre degete. Știi că bătaia de inimă de dinainte e deja trecut şi că va urma una imediat. Între ele însă, prezentul deja s-a suspendat în ceva fără cuvinte.

În fața oricărui moment magic reușesc – fără voia mea – să rulez un fir mental peste tot ceea ce mi se întâmplă. E ca și cum o cenzură interioară își deschide porțile de unde curg cele mai banale gânduri. Banale cum sunt toate gândurile atunci când despică prezentul în trecut şi viitor şi te lipsesc de hic et nunc.

Problema oamenilor nu este că nu gândesc, cum se plâng toţi plictisiţii lumii. Problema este că gândim prea mult. Chiar şi în momentele decisive, chiar şi în faţa unei despicături între nori, reuşim să stricăm clipa cu un gând fugar.

Puţine lucruri ne învaţă – unii și-ar aminti câteva tehnici orientale – cum să ne stăpânim gândurile sau cum să le lăsăm să zburde până uităm de ele.

Dacă mitul eternei reîntoarceri este real, dacă îmi voi retrăi propria viaţă la infinit, aş alege momentele magice si aș lăsa gandurile deoparte cu iluzia că doar astfel putem suspenda clipele frumoase din jurul nostru. Aș alege acele secunde și le-aș înșira ca niște mărgăritare pe care le voi lua cu mine în toate universurile posibile și imposibile.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *