A doua zi la Sibiu, mulţumesc Sibiu!

0 Flares 0 Flares ×

De câte ori sunt în deplasare, mi se întâmplă să dorm extrem de puțin. Vineri noapte am la lipit stickere și am sortat cărți pentru Lecturi Urbane Sibiu și-am revenit la hotel la 5 dimineața.

Am dormit trei ore, am luat micul dejun, iar la 10 eram deja cu toții la conferința de presă făcând live blogging pe chinezu.eu.

După conferință ne-am adunat apoi la Terasa Einstein din Piața Mică (unde au wireless), iar apoi ne-am dus la Lecturi Urbane Sibiu (poze: 1, 2). S-au adunat în jur de 50 de participanți și s-au oferit 130 de cărți.

107684434

Foto: Moga Marius

A fost prima ediție de Lecturi Urbane din țară la care particip și m-am simțit extraordinar. Neavând responsabilități de organizare, am fost liber să ofer cărți și să stau de vorbă cu cei care treceau prin Piața Mare.

A fost o ediție relaxată la care s-a citit pe jos, am cunoscut câţiva tineri entuziasti (mi-a placut de acea fată care mi-a spus că vrea să organizeze Lecturi Urbane în Drăgăşani) şi ca un semn bun m-am reîntalnit cu Theodor Paleologu (şi-a adus aminte de interviul pe care i l-am luat anul trecut la Street Delivery), Sanda Vişan ne-a observat citind şi s-a oprit la noi (era cu cameramanul si se îndreptau către hotel) şi am apucat să-i ofer o carte lui Constantin Chiriac, directorul FITS.

Cristiana şi Cristina au facut o treabă excelentă (m-au inspirat enorm cu poveşti şi câteva idei geniale pentru dezvoltarea Lecturi Urbane) şi m-am bucurat enorm c-am avut plăcerea să particip la prima editie din Sibiu.

L-am cunoscut pe Alex – smartgifts.ro pe scurt, care ne-am plimbat la Fântâniţa Haiducului şi ne-a tatonat cu tot felul de propuneri decente.

Breaking The Waves, spectacolul de teatru de seară, la care am participat cu Chinezu si Adina, ni s-a părut tuturor o piesa densă şi grea. Opiniile noastre s-au despărţit la interpretarea mesajului şi la aprecierea execuţiei.

În aceeaşi seară am realizat (pe pielea mea) un lucru care mi-a relevat specificul frumos al festivalului. În ciuda acreditărilor de presă, accesul în sală este permis abia după ce coada de la bilete s-a terminat şi după ce toţi au intrat.
Ideea că Prioritate au oamenii care plătesc bilete mi s-a părut firească şi de bun simţ.

Două zile pline şi frumoase. Sâmbătă seara ne-am strâns la Imperium unde am apreciat Meniurile de Lectură şi ne-am întâlnit şi cu Dragoş Bucurenci şi Cristina Bazavan.

Restul de poveşti le scriu duminică diseară când revin în Bucureşti.

Mulţumesc Sibiu!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

8 thoughts on “A doua zi la Sibiu, mulţumesc Sibiu!

 1. Cristiana

  Mulţumesc mult! :))
  A ieşit foarte bine şi mă bucur pentru voi ! Succes în continuare ! Şi mai ţinem legătura.Vreau şi eu să schimb ceva ! Dacă voi reuşi,nu ştiu,însă dacă nu încerc nu mă voi convinge că “nu se poate !”.

  Cu drag,tânăra din Drăgăşani :))

  Reply
 2. Cristiana

  Şi referitor la piesă şi mie mi s-a părut foarte greu de interpretat,însă are o idee bună,originală care mi-a plăcut, dar nu sunt sigură cât de bine am interpretat-o.Am nevoie de cineva, alături de care să pot dezbate această temă ca să-mi pun în ordine gândurile.:))

  Reply
 3. Pingback: FITS - mai impresionant cu fiecare spectacol

 4. Pingback: A doua zi la Sibiu, mulţumesc Sibiu! « Blogul Festivalului International de Teatru ( FITS ) de la Sibiu – powered by Spixii

 5. Pingback: mai puţin despre cărţi, mai mult despre cititori | Orasul Citeste – Sibiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *