Schimb de carti la Carturesti

0 Flares 0 Flares ×

Fiind duminica la Carturesti cu ocazia schimbului de carti, nu puteai sa nu fii uimit de numarul mare de participanti, cu greu nu ai fi simtit entuziasmul si relaxarea din aer rod al unei colaborari frumoase intre Gramo, bookblog.ro, Dana si amabilitatea lui Cristi Neagoe.

Exceptand Roblogfest, care este oricum pe alta frecventa, editia a doua a schimbului de carti a strans cel mai mare numar de bloggeri pe metru patrat. Mi-ar fi greu sa-i enumar pe toti care au venit sau pe cei pe care deja ii cunoasteam, insa nu pot sa nu-i mentionez pe cei care i-am cunoscut cu aceasta ocazie: Ionuca – un argint viu de fata, Eros – m-am prins mai tarziu cine este, insa cu alta ocazie sper sa putem sta de vorba mai pe indelete, Paul – a terminat sociologia in Iasi, Cristi – am fost placut impresionat de persoana lui. De asemenea, am facut cunostinta si cu Adela si cu Christ Saddler.
Pe scurt, a fost o intalnire reusita ce s-a continuat cu berea de dupa la Motoare (de unde am plecat ametit pe la 20:00, multi ramanand); cred ca nu exagerez prea mult spunand ca e o premiera socio-culturala sa petreci sapte ore alaturi de niste oameni si totusi sa nu te plictisesti si sa simti ca pleci imbogatit. Punctez cu aceasta ocazie si prezenta inconfundabila a lui Mihai* care mi-a acordat onoarea unui schimb prolific (desi acest epitet este de regula asociat cu iepurii) de impresii si idei.

Nu stiu cum vor fi urmatoarele editii ale schimbului de carti, exista multe tendinte (unii se gandesc la o semi-institutionalizare, altii ar dori in schimb sa-i pastreze aerul boem – o viitoare iesire in parc ar fi o idee buna), insa cu siguranta ar fi o pierdere daca ar disparea din peisaj un eveniment ce (utilizand o gluma interna) nu are nevoie de o comisie condusa de un comitet pentru a-i pune un diagnostic.

Am adus:
Istoria culturala a penisului de David Friedman
Midnight Killer de Andrei Gheorghe

Am luat:
Wittgenstein – A. C. Grayling
Istoria iubirii – Nicole Krauss (carte luata pe sub mana de la un blogger a carui identitate n-o pot dezvalui)
015.jpg

024.jpg

034.jpg

044.jpg

055.jpg

* Mihai e unul din putinii oameni ce l-au cunoscut personal pe Gogu Kaizer.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

13 thoughts on “Schimb de carti la Carturesti

 1. ionuca

  Si eu vreau sa mergem in parc pentru urmatorul Bookcrossing! Ar fi asa de faaaaaaaain 8-> Bine, dupa sa mergem iar la bere, evident ;))

  Mi-a placut TARE mult ieri cu voi ;;)

  Reply
 2. Christ Saddler

  din cate stiu eu, exista in cismigiu un loc numit “Biblioteca” unde putem sa bem bere si sa facem schimb de carti. e si in natura, am putea sa rezervam dinainte o parte din bar si va fi ok cred.

  Reply
 3. Pingback: Soaptele timpului

 4. Miss Angel

  Care va sa zica, ai dat o intreaga istorie a penisului, pe-o iubire… sa fie istorie!
  Iar pentru Wittgenstein, il suspectez pe Gramo ca te-a corupt.

  Reply
 5. Adrian Ciubotaru Post author

  Ionuca, Cristi: pai, daca strangem semnaturi poate ne aude cineva:)
  Mihai: ai nevoie de o comisie condusa de un comitet
  Miss Angel, eu zic c-am facut un schimb reciproc avantajos. Eu chiar imi facuse iluzia ca voi scapa de Wittgenstein:)

  Reply
 6. ionuca

  Am mai vazut ca si alti blogger-bookaholici vor ca urmatorul Bookcrossing sa fie in aer liber si unii vor si bere. Deci, ceea ce a propus Saddler merge de minune! Acum trebuie doar sa vorbim cu cine trebuie *hint hint* si o sa avem carti bere aerliber ciocolata eugenii … *insert words here* 🙂

  Reply
 7. Pingback: Cine-a fost la Bookcrossingfest 2? « Gramo’s World

 8. Pingback: Cine-a fost la Bookcrossingfest 2? « Schimb de carti

 9. Eros

  bine ca te-am cunoscut, domnu’ filosofu! esti oricum printre putinele cunostinte noi facute duminica 🙂 da’ nu-i bai, ca n-au intrat zilele-n sac!

  Reply
 10. Pingback: bookcrossing II at graffiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *