Lecţie de mentalitate

0 Flares 0 Flares ×

După ce este condusă cu 2-o de către Cehia, Turcia marchează 3 goluri în 15 minute şi se califică în sferturi.

În meciul disputat contra Croaţiei, Turcia primeşte un gol în ultimele minute ale meciului, însă egalează în ultimul minut de joc. Într-un final, câştigă la penalty-uri şi se califică în semifinale. Turcia, ce poveste!

Rusia joacă contra Olandei. Olanda este echipa care în meciurile din grupe a bătut în mod categoric Franţa (vice-campioană), Italia (campioană mondială) şi România (echipă de valoare medie). Rusia deschide scorul, este egalată în ultimele minute de joc, iar în reprizele de prelungire marcheză de două ori calificându-se în semifinale.
Magnifica Rusia!

Două echipe din est.
Două echipe fără mari vedete.
Două echipe aşezate bine în teren.
Două echipe care au jucat ofensiv şi curajos.
Două echipe care şi-au dorit victoria din tot sufletul.
Două echipe care n-au căzut după golurile primite.

În schimb, noi avem o naţională care a căzut din cauza unui gol marcat într-o altă partidă.

În schimb, noi avem o vedetă care, elegiatic, şi-ar dori să întoarcă timpul înapoi.

În schimb, noi avem jucători cu mentalitate de sclavi. Jucăm bine atunci când nu suntem favoriţi (complex românesc), iar atunci când ni se pune o şansă în faţă, suntem campionii penibilului.
“Echipa lor nu va rămîne în is­to­­rie. Va fi re­pede uitată” a citat presa străină.

Avem tehnică, avem vedete, însă nu avem spirit de luptători. Deţinem viclenia contraatacului, însă nu este frică să atacăm direct. Ştim să ne apărăm ca la Posada, însă nu ştim să întoarcem un rezultat.
Aceleaşi metehne ale psihologiei româneşti pe care le-am tot citit în carţile de istorie, aceiaşi învişi.

Mâncătorii de mamaligă nu-şi asumă niciodată răspunderea.
Mâncătorii de mămăligă nu-şi dau niciodată demisia de onoare.
Mâncătorii de mămăligă nu mor în ring, nu explodează.
Mâncătorii de mămăligă ştiu să-şi insulte suporterii.
Mâncătorii de mămăligă sunt apăraţi de mame.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

8 thoughts on “Lecţie de mentalitate

 1. gia

  bine, explica-mi si mie de unde exista mentalitatea asta: sa fii bun cand nu esti favorit si sa ratezi cand ti se da o sansa… m-am gandit la asta de multe ori pentru ca si mie mi s-a intamplat… de exemplu in ultimul joc de sah pe care l-am jucat 🙂 nici nu m-as fi gandit la inceput ca am vreo sansa sa castig, am jucat bine, la un moment dat a fost clar ca trebuie sa castig, apoi, am gresit si in final am pierdut 🙂 hmm.. cred ca uneori ne obisnuim prea tare cu nereusita incat de emotie, cand aproape reusim, nu mai stim sa luam decizii corecte 🙂

  Reply
 2. Tony

  @Gia // team play iti spune ceva?

  @Ady nimic nu ma mai impresioneaza toata lumea bate pe toti // toti sunt batuti de toata lumea, e complicat?

  Reply
 3. jez

  se numeste constiinciozitate. sa nu iti faci calcule gen daca ala face egal si daca ala ma lasa sa castig, daca profa imi da un 2 tot trec, ca mai am un 10 etc.
  daca nu tii cont ca balonul e rotund, si alergi pe culoarul tau si te bati cu tine, cu slabiciunile tale, cu timpul tau, cu un record mondial etc., poate ca devii constient ca POTI si devii constient ca poti numai prin/cu multa multa munca (cum zise de altfel si capitanul echipei)
  dar poate e nevoie si de astfel de infrangeri, in care sa nu poti da vina chiar pe nimic (cel mult pe faptul ca ti-a murit bunica-desi eu asta o vad ca pe un indemn gen “bunicii i-ar fi placut sa le vada fata italienilor umiliti de cele 3 goluri ale mele”), in care suporterii sa nu mai fie nici macar enervati, ci pur si simplu blazati, indiferenti, resemnati.
  poate ca trebuie sa renuntam si la jumatatile de masura (am auzit comentarii gen “un minuscul offside”, ” un puiut de fault” – care or fi funny, dar hands e hands, out e out, offside e offside si fault e fault). si victoria e victorie, indiferent cum e obtinuta si infrangerea e infrangere indiferent cat de frumos s-a jucat.
  mda

  Reply
 4. anonim

  Nu mai fii asa critic, magarule!
  Dupa razboi, multi viteji se arata.
  La victorie, lauzi Romania, la infrangere, o denigrezi.
  Foarte urat din partea ta.

  Reply
 5. jez

  pai la Victorie speri si vezi ca iese dintr-un tipar, la infrangere (mai ales la un anumit fel de infrangere) constati inca o data ca se incadreaza in tipar :-S

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *