Lectie de gastronomie

0 Flares 0 Flares ×

Cu privire la acest articol, din ciclul “am gasit pe trotineta un interviu cu Basescu si apoi blogul meu a cazut intr-un soi de auto admiratie”, am urmatoarea dilema: ce am gatit azi se cheama pireu – varianta preferata sau piure – varianta sudista?

N-am stat mult sa ma gandesc, caci ce-a iesit a fost extrem de gustos dupa niste standarde masculine fugarite prin tot felul de gastronomii urbane.
Reteta ar fi urmatoarea: s-au luat cartofii, s-au pus in oala cu apa sau in apa cu tot cu oala, apoi s-a luat carnea si s-a pus in alta apa si in alta oala si s-a asteptat. N-a durat mult si cartofii s-au inmuiat, s-a strecurat apa, s-a pus lapte dupa gust si-a iesit pireul. N-a durat mult si carnea s-a fiert, apoi s-a prajit bine si, stupefiant – stiu, au iesit pulpele de pui gata facute.
Si… cam asta a fost tot.

pireu.jpg

Acum, dupa ce-am facut poze si-am scris pe blog facand PR pireului, ma duc sa-l mancanc, probabil (la cat am editat acest post) s-a racit. Sper doar sa guste mai bine decat arata dupa efectele de saturare si contrast din Photoshop.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

16 thoughts on “Lectie de gastronomie

 1. Darius Groza

  Pune, mă, link-ul corect, animalule.

  Şi aia-mi vei găti sâmbăta.

  (Ce idiot, să găţi mâncarea şi apoi, primul lucru, ca o rugăciune, s-o pui pe blog.)

  Reply
 2. Adrian Ciubotaru Post author

  Darius, am inteles ideea din prima; aldatata nu ma mai suna la miezul noptii sa-mi atragi atentia ca ti-am pus un link gresit!

  diana, faci cumva vreo referire la riscurile la care s-ar supune loaza asta de zalau gustand din mancarea mea sau esti invidioasa?:)

  Reply
 3. Darius Groza

  Foaie verde ofilită,
  Adrian îi vai de puţa lui, aia de idiot notoriu.

  Nu numa’ că tu m-ai sunat cu umilinţă, da’ m-ai sunat şi de două ori, de parcă eşti Mirmen, să purtăm cu stricteţe aceeaşi discuţie inutilă de cu 5 minute înainte.

  Mişcă la curăţat cartofii, că ştim cât îţi ia să faci ceva cum trebuie.

  Reply
 4. baldovin

  Deci ai facut poze cu cartofii si carnea cruda, le-ai dat un filtru de PSD (“object burn” dupa cate vad) si apoi au iesit asa.
  Ia sa-mi dai si mie plugginu’ asta ca-i bun rau de tot…

  Reply
 5. atentie

  aragazul l-ai curatat in photoshop sau asa curat e de obicei? :)si oalele…ale mele nu au aratat atat de bine decat cand au fost noi…clone stamp sau pur cu balsam? in rest, sa iti fie de bine…asteptam si musacaua, desi o portie de pui cu piure deja mi se pare prea mult pentru un barbat…al meu nu stie decat cartofi prajiti si ciorba de vita

  Reply
 6. AJ

  Faci misto de noi cu “pireul” tau? Si, apropo de curatenie cu photoshopul, cu asta chiar ca ai trisat!!! bravo

  Reply
 7. Adrian Ciubotaru Post author

  Vad ca nu ne intelegem.
  Curatenia aragazului poate spune ceva despre frecventa utilizarii lui, iar nu neaparat despre retusarea lui in Photoshop.
  N-am trisat (si-am recunoscut-o in articol) decat cu un contrast, o saturare si un sharpen pe poza finala. Am facut-o din disperarea de-a-ma prezenta un bucatar mai bun decat sunt in realitate:)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *