IIFF 2010

3 Flares 3 Flares ×


Am plecat în week-end la Iași unde am fost invitat (cu mulțumiri pentru Raluca Dinu), alături de Alexandru Negrea, la IIFF 2010 – Iasi International Film Fest. Deși eram prins cu programul (ar fi trebuit să plecăm de miercuri), m-am dat peste cap să am cel puțin sfârșitul de săptămână liber pentru a mă bucura de câteva filme bune și pentru a revedea orașul care a însemnat acasă pentru aproape 5 ani din viața mea.

A fost al doilea an de IIFF, un festival de film aflat la începutul drumului său ambițios, singurul din România care a avut competiții la toate cele patru secțiuni: lungmetraj, scurtmetraj, documentar și animație.

Cu prezența maestrului Dinu Cocea, cu peste 500 de filme înscrise în competiție, cu un juriu în care am remarcat prezența unor nume ca Stere Gulea sau Liviu Antonesei, cu o Gală a Filmului Românesc sau cu o listă impresionantă de parteneri, Iasi International Film Festival se poate înscrie pe acea hartă selectă a evenimentelor cinematografice din România.

M-am bucurat să văd Medalia de Onoare (cu un rol plin de provocări pentru Victor Rebengiuc) și Nuntă în Basarabia (un film care va deveni senzația de toamnă) și să revăd în program filme ca Un prophète, Whatever Works sau Morgen.

Au fost trei zile pline la Iași, cu revederea a câtorva foști colegi de facultate (Alex, Ștefan și Gim), cu plimbări prin ploaie, filme, petreceri și cunoștințe noi fermecătoare. Revăzând Iașul după doi ani, pot spune cu aceeași siguranță că, atunci când iubești un loc, numai lucruri bune ți se pot întâmpla.

——

poze făcute cu un telefon Sony Ericsson Vivaz
3 Flares Twitter 0 Facebook 3 3 Flares ×

3 thoughts on “IIFF 2010

  1. Pingback: Concurs pentru o experiență Starbucks | Adrian Ciubotaru

  2. Pingback: Medalia de Onoare | Adrian Ciubotaru

  3. Pingback: Redescopăr Iaşul pe bicicletă | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *