Good evening, Budapest!

0 Flares 0 Flares ×

Este deja un tipar obişnuit ca marii artişti, în concert în România, să încurce numele ţării noastre. Ţin minte doar pe Michael Jackson şi Haddaway, însă ştiu că au fost mai multe cazuri, iar unii chiar au şi glumit pe tema asta.

Acum vreo zece ani, de sărbatori, a venit în concert la Moineşti Sanda Ladoşi. A cântat melodia de deschidere şi apoi a trântit-o cu “Mulţumesc, Comăneşti!”. Fluierături, huiduieli, si-a cerut scuze, şi-a justificat oboseala, a explicat că în Comăneşti a coborât din tren şi a continuat să cânte corectându-şi pe viitor apelativele. Ce bine mă simt în Moineşti, dragi moineşteni, ce public minunat etc.

Mi-am adus aminte de situaţia asta, citind că recent Lenny Kravitz a gafat cam în acelaşi tipar, încurcând Romania cu Ungaria. Nu ştiu dacă artiştii care concertează în Bulgaria sau chiar in Ungaria fac asemenea gafe, însă în cazul nostru pare un şablon destul de împământenit.

De ce se întâmplă acest lucru şi mai ales, de ce aceste confuzii au ajuns subiect de legende urbane? E lipsă de PR să concertezi undeva şi să nu te pregăteşti geografic, la fel cum este o lipsă de respect să te duci la o aniversare fără să ştii numele sărbătoritului, însă cât de grav poate fi?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

9 thoughts on “Good evening, Budapest!

 1. vorbaretu'

  nu stiu ce-a facut lenny, dar coverdale&stuff au dat-o iar in balta, pe aceeasi tema…s-a corectat din mers macar 🙂
  ma-ntreb…o fac intentionat? astia chiar nu stiu pe ce pamant se afla? 🙂

  Reply
 2. fcb

  pai e foarte “grav”. iti anulezi prezenta acolo. daca ai venit doar sa canti si nu-ti pasa publicul… canta domnule acasa in baie… vorba cantecului de la dire straits “i dont know where i’ll be tonight but i can always tell you where i am”

  Reply
 3. atentie

  eu ca bucurestean nu as lua-o ca jignire…budapesta e budapesta! adica pe mine daca m-ar confunda cineva pe strada cu naomi campbel m-as simti jignita?

  Reply
 4. Lorena

  vorbaretu: domnul Coverdale n-a făcut decât o simplă glumă pe tema acestei gafe tipice. dacă unii sunt incapabili să distingă o intenţie pontoasă de una reală, asta nu mai e vina lui Coverdale. 😉

  Reply
 5. abatele

  pai si ce daca au gresit? era mai nasol daca ziceau “good evening Nampula!” care e prin Mozambic. Budapesta e misto, ca orice alt oras cu un rau mare ce trece prin mijlocul sau. Plus ca, in felul acesta, se recunoaste dreptul romanului asupra Ungariei. N-o sa-mi spui ca si Coverdale, si Kravitz, si restul se inseala, da-o-n gura ma-sii.

  Reply
 6. jez

  mai mult decat gafele ma socheaza unele comentarii…confirmandu-mi faptul ca sunt intr-adevar de pe alta planeta.

  pe mine ma doare ipocrizia, marketingul de cacat. de parca le-ar pasa in ce oras sau tara canta. de parca ar conta. de parca am venit acolo sa ma simt mai roman sau mai bucurestean decat sunt. de parca nu am fi toti pur si simplu Oameni uniti prin muzica, oameni care nu vor decat Muzica si nu heirup si declaratii de iubire de cacat (I love you Romanians/I Love you Bucharest). de parca daca ma duc la un concert la Londra m-ar durea ca spune ala “I love you London” sau “London sucks big time”. de parca m-as simti mai bine ca ala zice I love you Bucharest si canta ca un cur, sau daca ar zice Bucharest sucks big time si ar canta dumnezeiste…ma rog, fiecare cu parerea lui….
  oricum, gafele astea sunt uluitoare si seamana mai degraba cu alea in care esti deasupra unei tipe, aproape de apogeu si ii spui “Ah, Laura, iubita mea” si primesti un raspuns sec “eu sunt Amalia” etc.

  Reply
 7. mihai

  E neprofesionalism. Daca dau bani ca sa intru la un concert, ma astept sa fiu tratat cu profesionalism macar de cei de pe scena.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *