Contează ce inspiri

0 Flares 0 Flares ×

1230thumbnailDuminică am mers cu Ioana şi o gaşcă de bloggeri/twitterişti ca voluntari la plantat copaci în cadrul campaniei “Romania prinde rădăcini“. Am dat curs anunţului Mai Mult Verde şi astfel am trăit prima mea experienţă de voluntar după mulţi ani.

Lui Ariel nu prea i-a plăcut, am făcut două ore pe drum şi-am plantat foarte puţin tocmai pentru că au venit mai mulţi voluntari decât au estimat organizatorii. Mi-aş dori că acest lucru să fie o provocare pentru toate acţiunile civice, teama de numărul prea mare de voluntari.

Deşi m-am trezit la 6 dimineaţa, a fost o zi plină, iar la final chiar am avut acel sentiment al lucrului bine făcut.
Am găsit poze de la acţiune aici şi aici.

Voluntariatul e cool şi-şi merită tot timpul şi efortul, iar dincolo de acestea, aş dori să mai împărtăşesc un lucru care poate părea banal, care însă pentru mine a fost o reamintire plină de învăţăminte.
Oameni egoişti nu pot ajuta, nu pentru că sunt egoişti şi nu prea-şi doresc să ajute, ci pentru că sunt slabi şi nu prea au puterea să ajute.

Maturitatea fiecăruia depinde de măsura în care îşi doreşte şi poate să ajute pe celălalt.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

7 thoughts on “Contează ce inspiri

 1. d

  de măsura în care îşi doreşte şi poate să ajute pe celălalt.

  pai platand copaci te ajuti pe tine, nu pe celalalt
  sau il ajuti si pe celalalt in aceeasi masura in care te ajuti pe tine. nu e ca si cand ai dona carti sau bani unui ong care se ocupa de drepturile pensionarilor etc

  mi-a placut f mult sloganul, inca de cand l-am auzit prima oara
  are atatea intelesuri

  Voluntariatul e cool :))
  nu ca n-ar fi nemaipomenit ca ‘au venit mai mulţi voluntari decât au estimat organizatorii’ dar n-as vrea sa devina vreo moda care peste un an o sa para la fel de stupida si invechita precum cizmele peste blugi
  mi se pare ca datorezi un cuvant mai potrivit

  Reply
 2. Ariel

  Mi-a placut… dar mai putin treaba cu “plantati doar 3 copaci ca vin ministrii” si restul comentariulor foarte “Adevarate”.

  Reply
 3. writeman

  mi-am propus sa ma inscriu si eu la una din actiunile lor. ce ma intreb e daca au nevoie intr-adevar de voluntari pentru plantat sau e mai mult un prilej sa scoata orasenii din trafic si sa-i duca sa vada cu cohii lor mizeria care se strange dupa ei, cum arata peisajele fara paduri, etc.

  Reply
 4. Mihaela

  Iti dau dreptate, mi se pare un lucru extraordinar de benefic voluntariatul pentru firea umana, inveti sa fii mai resposanbil, inveti sa socializezi, sa cunosti oamenii din jurul tau mult mai bine.
  Nu am plantat niciodata un copaac, desi sincera sa fiu daca si prin Iasi s-ar realiza astfel de campanii, chiar as participa.
  Seara faina iti doresc!

  Reply
 5. solitaryman

  Mama mea spunea mereu ca vezi frumusetea unei persoane atunci ca ea face ceva bine si de dorit.. Ferice de voi pentru ce ati facut.. Voluntariatul din inima da roade!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *