Ce am învățat în 2009

0 Flares 0 Flares ×

Titlul poartă eticheta unei lepşe care circulat pe bloguri şi de care, în mod secret, speram să fiu ferit. Fericirea mea n-a ţinut mult, Mana mi-a ridicat întrebarea la fileu şi mă conformez.

Am învăţat multe lucruri în 2009, însă mi-am dat seama că miza lucrurilor pe care am învăţat anul trecut este curajul meu de-a-le aplica în 2010. Fiecare lucru pe care l-am învăţat este un îndemn să îndrăznesc mai mult şi să ies din cutia propriei imagini de sine.

Dincolo de acestea, mi-a rămas în minte o imagine pe care am uitat unde am citit-o. Leul nu vânează soarecii de câmp. Nu pentru că nu i-ar prinde, ci pentru că este păgubos să consume atât de multă energie pentru o satisfacţie (calorică, în acest caz) atât de trecătoare.
În 2009, am constatat în diferite ocazii, am vânat nepermis de mult şoareci de câmp.

De multe ori este mai practic să faci lucruri pe gratis decât pe bani puţini. Este preferabil să nu laşi pe nimeni să pună un preţ mic pe tine. Eu pot lucra fără nicio jenă într-o gogoşerie, însă nu-mi permit faţă de mine însumi să scriu articole pentru 10 RON/ articolul (nu dau nume!).
Mai mult decât atât, dacă ai nevoie de un preţ pentru a face un lucru, atunci acel lucru nu merită efortul. Dacă ţi se oferă un pret pe ceva de care eşti oricum pasionat, atunci să fie mare!

Am făcut mai multe prostii în 2009 decât in anul de dinainte. Pentru unele îmi pare rău, pentru altele nu. Am făcut mai multe prostii pentru că am îndrăznit mai mult, iar acum încerc să nu mă feresc de desfăşurarea consecinţelor.
Şansa de-a face prostii este unică şi, de asemenea, nu trebuie să laşi pe nimeni să-ţi ofere un preţ mic pentru această şansă.

Un alt lucru – şi închei – de care m-am tot ferit în 2009 este timpul, energia şi stima de sine pe care le cheltuie majoritatea oamenilor pentru a dovedi prostia majorităţii oamenilor.

De asemenea, am întrebat din scurt şi ce au învăţat altii în 2009 şi-am primit următoarele răspunsuri: @Matilda_, @MeetTheSun, @caleaceaiului, @infomariaj

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

11 thoughts on “Ce am învățat în 2009

 1. Pingback: Ce am învățat anul trecut? | Mariana Ciutacu

 2. Pingback: Ce s-a prins de noi in anul 2009? « Alexandrescudaniela's Blog

 3. Victor Dulu

  Aici trebuie sa intervin si eu si sa va tie si celorlalti pentru lucrurile frumoase care le faceti.
  Urmarindu-va pe twitter am aflat foarte multe lucruri bune.
  Asa ca 2010 sa fie si mai tare, sa ne “loveasca tare”

  Reply
 4. Pingback: Ce s-a prins de noi in anul 2009? - Alexandrescu Daniela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *