Candidaţi web 2.0

0 Flares 0 Flares ×

candidat20.jpg

1. Ca simplu consumator de informaţie am citit o ştire, am dat click şi-am ajuns pe site-ul lui Vasile Blaga unde am rămas 30 de minute. A câştiga interesul unui vizitator timp de jumatate de oră este o performanţă rar întâlnită în mediul on line şi totuşi cum s-a întâmplat?

Am văzut Galeria Video. În afară de clipul cu prezentarea hărţii lui Blaga, am găsit 15 fragmente din diferite emisiuni: prezentându-şi soluţiile, atacându-l pe Oprescu, lăudându-l pe Băsescu etc.
Secvenţe video scurte, relevante, care se încarcă repede şi se văd bine; filmuleţe care prezintă un candidat dinamic, bătăios care dă bine prin comparaţie cu un Oprescu lent cu o retorică slabă şi acel proiect fantezist al autostrazii fanteziste.

Nu dai multe clickuri ca să afli ce doreşti, grafica este ok, ideea cu harta este bună, însă restul site-ului nu este atât de web 2.0., secţiunea Angajamentul meu are 15 subcapitole destul de stufos prezentate. Nu ştiu cine are răbdare să le citească pe toate.

2. Ludovic Orban are un site cu o grafică mişto, însă este prea stufos. Am căutat secţiunea video şi am găsit-o bine ascunsă la Media al al patrulea sub meniu. Sunt nouă filmuleţe acolo destul de anoste. Pe cine mai interesează acum momente de la lansarea candidaturii sau de la depunerea ei la BEM sau de la seminarul organizat de Ziarul Financiar?

Singura chestie bună care mi-a placut încă de la început este campania captivintrafic.ro, un exerciţiu fain de creativitate din partea tinerilor liberali, exerciţiu de a cărui eficienţă electorală mă îndoiesc.

Când am văzut Mesaj către bucureşteni, am sperat totuşi să găsesc o prezentare video, însă m-am înşelat. Textul este ok, însă nu vinde.

Din cele câteva emisiuni tv în care l-am urmărit, Ludovic Orban pare cel mai pregătit candidat în logistica administrării unei capitale (cunoaşte problemele, are soluţii şi un program coerent), însă apariţia sa convinge. Pare mereu un tip obosit, deloc bătăios, cu un limbaj al trupului al unui politician de succes. Este păcat că PNL-ul a aruncat în această bătălie un candidat neinspirat.

3. Site-ul lui Sorin Oprescu este bine conturat. Îţi rămân în minte şi culoarea, şi postura, şi fontul sloganului. Şi atât. Secţiunea video este jenantă. Două clipuri electorale în stilul anilor ’80 făcute de, să mă scuze iubitorii de hamsteri, nişte amatori.
Blogul este în totală disonanţă cu site-ul: alte culori, alte mesaje. Un blog făcut de susţinători cu un header făcut în Paint şi secţiuni lipsă.

Dintre candidaţi, pe Sorin Oprescu îl simpatizez cel mai mult: i-am ascultat interviul la Caţavencu, îmi plac stilul lui, poveştile şi carisma, însă de aici până la Primăria Capitalei este un drum lung. Asocierea cu aripa conservatoare din PSD, impresia de lentoare, eventuala lipsă de susţinere în cadrul Consiliului Municipal Capitalei şi programul încropit la repezeală pot constitui mari dezavantaje.

Mă opresc aici: candidatura lui Cristian Diaconescu mi se pare o glumă, iar Cozmin Guşă nu-mi spune aproape nimic.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

11 thoughts on “Candidaţi web 2.0

 1. Florin

  Blaga are o campanie foarte bine pusa la punct , dar mi se pare cam nepotrivit dat fiind ca nu e obisnuit cu Capitala , Orban si Oprescu au multa carisma , dar cam atat, sunt ok ca invitati-surpriza la o petrecere sa intretina atmosfera , dar mi se pare o sarcina ingrata sa-i desemnezi pe oricare din ei primar , vocea capitalei. Cristi Diaconescu imi place cel mai mult. Nu are cea mai stralucita campanie , dar mi se pare cel mai bine pregatit si singurul care stie ce vorbeste si are proiecte viabile pe durata mandatului. De restul nu comentez pt ca nici mie nu-mi spun nimic.

  Reply
 2. vorbaretu'

  Deci cu cine votam domnule?
  Ai surprins corect amanuntele (subliminale uneori) de psihologie a reclamei…ti-ai putea sustine cu succes propria candidatura! 🙂

  Reply
 3. Adrian Ciubotaru Post author

  Petrisor, mi-e simpatic Oprescu, asta nu înseamnă că l-aş şi vota
  Este mai bine să nu votezi decât să o faci inconstient:)

  Florin, Diaconescu nu crede nici el insuşi în propria-i candidatură

  Reply
 4. Pingback: Today’s 10 Blogosphere Quickies : INconstantIN.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *