Workshop & babuta concurentiala

0 Flares 0 Flares ×

Stateam la coada cand o babuta a trecut razant pe langa mine si s-a asezat in fata mea la rand.
Am inceput sa zambesc tamp. Tipul de langa mine, usor amuzat si el, m-a observat:
– E buna atitudinea asta a ta, ai sa ajungi departe.

Imi surade uneori ideea (insa n-am s-o fac) sa-mi monitorizez elaborat ego search-ul. La narcisismul ce ma strabate zilnic, ar fi o chestie care ar curge natural. Urmarirea traseului unei imagini, anumite probleme si umori pe care aceasta imagine le strarneste imi pot spune, chiar si indirect, anumite lucruri despre mine insumi. Daca suntem ceea ce ne ramane sa facem cu ceea ce fac ceilalti din noi, aceasta ciudata preocupare ar fi unul din primii pasi catre o introspectie sanatoasa.
Astfel, as avea:

ps01.jpg
– o nemalurire pornita dintr-o imagine destul de conservatoare asupra filozofiei flendurita in acest caz de un tip care nu a ezitat sa-si posteze o poza in care este infatisat in slip.

ps02.jpg
– o constatare referentiala enuntata intr-o context retoric care nu tradeaza conturarea unui brand cultural, ci anumita apreciere subiectiva incurajata in acest context de anumite scrieri mai… sensibile.

ps03.jpg
– o observatie ironica si amuzata tributara unei perceptii nu intotdeauna eronata, insa sigur incompleta.

ps04.jpg
– o precizare ludica (intr-un stil caracteristic autorului), verificabila vag printr-o analogie locala (daca Costin nu e alcoolic, atunci nici Ciubotaru nu e curvar). O informatie ce poate fi usor crezuta in masura in care anumite articole cu subiecte erotice ar trada o disfunctie hormonala tradusa social prin curvăsărie.

Aici s-ar opri exercitiul public, mai departe incepe gestionarea privata a situatiei.

Miercuri seara am bifat prima participare la Blogoree Workshop si-am plecat de acolo cu un sentiment de bine. O dezbatere prezentata bine de Bogdan Manolea care a intampinat practic si concis intrebarile venite din partea unui public interesat. Un format interactiv initiat de Bobby Voicu care treptat se aseaza pe traseul evenimentelor bune la care bloggerii sunt invitati sa ia parte.

Ce-a facut diferenta?
– lipsa microfonului care incurajeaza si apropie.
– cadrul semi-formal in care s-a desfasurat workshop-ul
– interesul genuin al participantilor fata de subiect
– calitatea invitatului si-a prezentarii
– micile detalii organizatorice care lasa impresia unei idei pusa bine in practica.
– despre workshop au mai scris (pana la momentul inchiderii editiei): nihasa, Costin, Bobby, Sandu, Clarisa si Sara.

Daca as eticheta memoria afectiva a ultimilor zile, as face sub ediga Red Bull. Surmenaj, ritm alert de munca, cateva carti incepute, cateva ciorne de articole dense. Doar entuziasmul anumitor ganduri ma retine sa nu ma simt, seara cand ma intorc cu metroul acasa, …a copy of a copy of a copy.

redbull02.jpg

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “Workshop & babuta concurentiala

  1. Pingback: Legile pe internet » Buddha’s Blog

  2. Pingback: Workshop Blogoree #3 : Pyuric’s World

  3. diana

    Adi, am vrut sa schimb paradigma si te-am transferat de la Liiceanu la Eliade. Ma scuzi ca nu stiu care-i mai aproape de corazonul tau. Dar admiratiunea ramane autentica. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *