The bestand of our era

0 Flares 0 Flares ×

Cred ca sunt singurul cititor al blogului lui Ioan T. Morar. Cel mai slab blog promovat ca blog insotitor de carte. Daca-l parcurgi (e destul de subtire in frecventa postarilor) treci prin date culese de pe Wikipedia despre Noua Caledonie, afli ce fructe exotice mai exista in insule, sunt descrise problemele cu internetul, clisee despre paradisul terestru existent acolo, poze cu Logan-uri pe strazi, pe scurt, turism de european.
Exista insemnari rezumative, exista insemnari cu inceput de poveste (restul il putem afla citind cartea – bun PR!), exista maculatura ce poate incarca oricand servere cu trafic metaforic nelimitat.

Cand, prin aprilie, aflasem de idee de la Gramo, experimentul mi s-a parut tipic unui anumit tip de mentalitate care a inceput sa se manifeste de cativa ani buni: se forteaza evenimentele pentru a mosi o poveste. Din perspectiva mea, rezultatul va oferi intotdeauna povesti minore, balast personal, va oferi ceea ce ofera orice blogger ce se duce acasa de Paste si posteaza poze cu ce-a facut el, pe unde s-a mai plimbat si ce idei revolutionare a mai avut ( pe ultima am pus-o de la mine).

Cand experienta se intampla pentru a genera o poveste care intr-un final va deveni mai importanta decat evenimentul sine, cand we see our lives in terms of storytelling conventions, it is possible to exploit your own life for the sake of a marketable story? (C. Palahniuk)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “The bestand of our era

  1. optzecea

    l-am citit si eu o vreme, ba chiar l-am avut si in blogroll, pana mi-am dat seama ca tot intr-o maniera neinteresanta continua si am renuntat, l-am scos; nu pierd nimic 🙂

    Reply
  2. mihai

    Ce spui tu e ca si cum ai cere lautari profesionisti.

    Oricat de bizar ar fi, a existat o perioada in care taraful de lautari a devenit orchestra, urechea muzicala s-a transformat in scoala de arte si meserii iar bacsisul a devenit salariu lunar. Rezultatul unei astfel de transformari este o manifestare gen “Tezaur Folcloric” sau evenimente precum Festivalul Maria Tanase: spectacol plictisitor de varsta a treia, lumea sta pe scaune si aplauda ca la PCR un teatru ieftin in care se mimeaza o oarecare vlaga folclorica.

    ‘N kuon kluzii, 🙂
    k s’faci enter pre tarea mai tare k orjinalu,
    iti trebe,
    ce crezi,
    kiaaaar orjinal_itate.

    Reply
  3. Adrian Ciubotaru Post author

    optzecea, tony… cu cat pariezi mai putin cu atat pierzi mai mult cand castigi:)
    mihai, e bine sa ceri lautari profesionisti, dinamizeaza piata. La fel cum e normal sa ceri carti bune, ridica standardele. Cazul lui Ioan T. Morar nu m-a dezamagit, caci nu existau asteptari mari, insa vazusem (pe anumite frecvente) o anumita incercare de legitimare a demersului sau si m-a deranjat.

    Reply
  4. depe

    mi se pare cam dubios amestecul de pr si literatura, in cazul asta. nu stiu cum scrie ioan t morar, nu i-am citit primul roman de la polirom, dar nu cred ca de o astfel de promovare a cartii are nevoie.

    iti faci PR daca vrei sa ai vanzari mari. in schimb, daca tot ce urmaresti este sa te implinesti ca artist, nu te mai intereseaza banii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *