Mă aflu pe acoperișul unei case și bat cuie alături de câțiva muncitori și voluntari. Mă dor toate grupele de mușchi, sunt transpirat şi prăfuit, dar mi-aș dori ca ziua să nu se termine niciodată. Am început să învăț câteva detalii de tâmplărie, atmosfera de lucru este bună, iar senzația că munca mea ajută pe cineva este de neprețuit.
Mă aflu la Preajba unde Habitat For Humanity Romania construiește case pentru câteva familii nevoiașe. Evenimentul se cheamă Big Build și marchează în modul cel mai concret ”Ziua Mondială a Locuirii”. Din această perspectivă, în România lucrurile nu stau tocmai roz. Cinci milioane de români trăiesc în condiţii severe de sărăcie, dintre aceştia, mai bine de un milion nu au apă potabile, încălzire sau toaletă.
Fusesem invitat în calitate de blogger, alături de alți 20 de colegi, dar acum, cu un ciocan în mână, măsurând distanțe și bătând niște rigle pe un acoperiș, mă simt doar unul din zecile de muncitori aflați pe acest șantier. Dimineață, când fusesem trimis la una din case şi am fost luat în primire de Ciprian, șeful de echipă, nu aveam să ştiu că aveam să înceapă una din cele mai frumoase zile de muncă. O zi epuizantă fizic, dar revigorantă psihic.
Munca poate deveni terapie doar atunci când simți că efortul tău produce o diferenţă în viaţa celorlalţi. În cazul de faţă, famiile nevoiaşe care urmau să locuiască în casele pe care tocmai le construim şi care munceau cot la cot cu noi. Muncitori, voluntari de la compania Vodafone sau bloggeri din Bucureşti şi din Craiova.
Am mai spus-o și o repet: a ajuta pe cineva este cea mai la îndemână și mai simplă cale de dezvoltare personală.
Atmosfera de pe şantier a fost surprinsă de Răzvan Baciu în scurt video:
Sponsorul principal al acestui eveniment a fost Fundaţia Vodafone. O dată cu implicarea bloggerilor în acest proiect, agenţia AdVenture a ales să se implice şi să doneze o sumă de bani.
Lista completă a sponsorilor şi partenerilor este aici.
Galeria foto completă este aici.
Habitat For Humanity este una dintre acele organizaţii serioase care fac cinste sectorului non-guvernamental din România şi merită tot ajutorul pe care îl putem oferi.
Foarte frumos din partea voastra!
Salut, Adrian!
Stiu ca Habitat for Humanity nu accepta voluntari individuali care contribuie doar cu munca la proiectele lor, ci se focuseaza mai degraba pe companii (sau persoane fizice) care contribuie si material (in bani si/sau natura).
S-a schimbat ceva in acest sens?
Multumesc.
Mishtone, chiar nu știu să-ți spun, dă-le un semn: http://www.habitat.ro/main-contact.html
Pingback: 1600 RON: suma strânsă de bloggeri pentru Habitat For Humanity | Adrian Ciubotaru