Bună dimineața, cine își mai ține cutia cu chibrituri pe capacul de la aragaz?
Uneori ori este un act de modestie să te faci că plouă.
Am o solidaritate instinctivă cu cei slabi și cei căzuți pentru că am impresia că sunt fix ca ei doar că mă amagesc mai bine pe mine însumi.
Sunt momente când este necesar să nu te simți bine cu tine însuți.
“If you were waiting for the opportune moment, that was it.”
Aseară, la masă: “Mi-aş dori să ne uităm dincolo de carierele noastre.”
Se profită mai des de noi atunci când înaintăm atenți doar la propriul interes.
Nu orice naivitate este dăunătoare.
Naivitatea ii foarte daunatoare dupa parerea mea!
@tigara electronica: naivitatea ar fi daunatoare pt. cine: pt. cel care o arata/demonstreaza, sau pt. ceilalti din jurul lui ?
Eu, per general, desi nu pot sa zic ca am studiat problema in profunzime, cred ca nu este detrimental pt. societate sa existe si oameni naivi in ea. Desigur ca naivul are poate de pierdut daca se baga in niste competitii mai acerbe, dar nu este obligatoriu pt. toata lumea sa caute neparat competitia ca stil preferat de viata. De altfel nu cred ca exista multi naivi cu personalitate de tip A, si, chiar in legatura cu asta, pot sa deduc ca naivul in general va avea un risc scazut de a dezvolta cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala, sau ulcer de stres.
Mai exista si personajele literar-culturale simpatice de tip Candide sau Pescarusul Jonathan Livingston. Am aflat de curand ca insusi Justin Bieber il are tatuat pe pescarusul Jonathan pe soldul stang (desi nu sunt sigur ca e chiar Jonathan sau un pescarus oarecare, si nu sunt chiar sigur daca e soldul stang sau drept…trebuie sa mai verific…dar mai astept pana implineste 18 ani…pe 1 martie 2012).
http://www.youtube.com/watch?v=nUZz8zscHdQ
Vad ca wikipedia face o diferentiere intre naivitate (naivety) si credulitate (gullibility, credulity), si exista niste chestii destul de interesante anecdotice pe toate acele pagini de wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Naivety
http://en.wikipedia.org/wiki/Credulity
http://en.wikipedia.org/wiki/Gullibility
Am gasit o poveste frumoasa despre cum a aparut ornitorincul, dintr-o relatie de prietenie dintr-o rata si un castor: http://www.magickeys.com/books/beaver/index.html
(M-am gandit la poveste din cauza pozei cu rata salbatica)