Conversaţii la o cafea (cu d)

0 Flares 0 Flares ×

Da data aceasta, n-am fost singuri, eu şi cu Andrei, ci l-am avut drept invitat pe Dragoş Butuzea. Dragoş s-a descurcat de minute şi a ieşit ceva frumos.

Ce-am discutat în cele 22 minute?
– cum ajungem să protestăm
– îi sună telefonul lui Andrei
– mediatizarea unei acţiuni nu înseamnă neapărat că acţiunea a fost eficientă
– nu poţi schimba sistemul dintr-o dată, însă poţi să schimbi oameni din jurul tău
– este nevoie de idealism pentru a crede într-o schimbare

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “Conversaţii la o cafea (cu d)

  1. ZuZu

    Sper sa nu fac spam spunand ca discutia voastra imi aminteste de un articol intitulat Merita sa salvezi lumea? scris aici http://www.zuzu-concept.com/?p=911 in care ma intrebam retoric(a ramas tot retorica intrebarea) ce drept am eu să mă implic în societate şi să le impun celorlalţi părerea sau metoda mea de a schimba lumea?

    Reply
  2. Ilie Catrinoiu

    Tocmai asta e, ca genul asta de atitudine (de a iesi in strada, de a protesta) e specific tarilor democratice sau tarilor hiperdemocratizate sau egalitariste. In asemenea tari omul iese in strada din cauza ca observa ca libertatile lui sunt lezate, omul nu se mai simte liber si iese in strada.

    Andrei Gheorghe se intreba anul trecut de ce nu ies oamenii in strada sa protesteze in fata Televiziunii Romane, nu mai stiu ce se intamplase atunci. Si conchide: nu mai suntem liberi. 🙂

    Diferenta dintre despotismul din democratii si tirania din comunism e ca in cea din democratii se permite protestul spontan, pe cand in tirania din comunism nu se accepta protestul. Cam asta e diferenta majora, insa libertatile sunt lezate in ambele regimuri. Si din cauza asta iese omul in strada.

    Problema e ca in Romania nici democratie nu e ca sa poti spune ca oamenii ies in strada pt libertate. Poate sunt pesimist. Viitorul poate o sa ma contrazica.

    Democratia din ziua de azi e elitista, sociala, sindicalista sau de casta, trib, grup; o democratie care sfarseste in zeificarea statului, etatista, social-democratie. Si in final dispare pentru ca se indeparteaza de nevoile omului concret. Asta e durerea.

    Ca e diferenta intre o COMUNITATE de oameni si SOCIALISM, SINDICALISM. Comunitatea duce la bunastare spirituala, economica, et
    c. Socialismul duce la primitivism. Pai si in epoca de piatra omul locuia in caste, triburi – actiona dupa instinct -, dar nu forma o comunitate – adica o adunare in care sa se coaguleze idealurile omului concret.

    Solutie nu exista pt. ca democratia duce inevitabil la social-democratie, adica la disparitia democratiei. Asta e mersul trist. O solutie temporara e liberalismul clasic, parlamentarismul, apararea libertatilor individuale. Dar azi s-a dus timpul lui. Poate ca va mai veni.

    Reply
  3. Florin

    vezi ca ti-a fost spart site-ul (blogul)
    da si tu un view source la orice pagina si vezi in footer

    fa-ti un upg la wordpress, baza de date cred ca e ok, doar codul la wp este corupt

    Reply
  4. Florin

    ps: pentru curiozitatea mea, se paote sa faci o arhiva cu versiunea asta de wp infectata si sa mi-o dai pe mail ?

    vreau sa studiez modul in care se multiplica , ptr ca e destul de ingenios gandit.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *