Ghidul de folosire al unui moldovean

2 Flares 2 Flares ×

125

Paradoxal, regula numarul 1 este sa nu lasi un moldovean nemancat. De la un moldovean nemancat la un moldovean satul este calea unui intreg sistem metafizic.

Cum e totusi de asteptat, regula numarul 2 este sa nu lasi un moldovean nef***t. Ca femeie si ca om, iti risti integritatea catorva organe interne.

Regula numarul 3
este sa nu te puna Doamne iarta-ma! sa ii faci scene de fata cu prietenii lui. Sa zici ca s-a tuns prost, ca aseara era cam obosit si… asa.
“Termini tigara aia si mergem, da?”

Regula numarul 3, partea a doua, este sa nu folosesti diminutive in public. Sa nu-l alinti in toate felurile, sa nu “ti-a placut ciorbita?”, sa nu “saracutul”, sa nu “mititelul”, sa nu “si un sexulet oral dupa?” Incearca sa folosesti expresii si cuvinte care dau impresia de mare. Tot ce tine de marime in sensul augmentativ este recomandat:
“Ce mai face uriasul meu?”
“Ce mai face imensitatea mea de elefant potent si rezistent la eforturi culturale in miez de noapte?”

Regula numarul 4 se refera la critica cotidiana. Uite cum ai lasat capacul la w.c., nu mai manca si tu cu mana, fii si tu mai gentil. Foloseste mijloace subtile de persuasiune incat sa creada c-a fost ideea lui sa nu mai lase asa capacul de la w.c., sa nu mai manance cu mana, sa fie mai gentil. Altfel, ai sa stai pe net si-ai sa cauti ochelari de soare cat mai mari si-ai sa le explici colegelor de birou ca primavara asta se poarta ochii invinetiti.

Regula numarul 5 se refera la ultima tipa care nu a respectat regulile de mai sus. Zace acum in trei saci in portbagajul unei masini parcate intr-o padure, iar copilul (cu care inevitabil era insarcinata) a fost gasit la volan.

Regula numarul 6 este sa nu incerci sa-i imiti accentul unui moldovean. Poti rade de accentul lui, insa incearcarea de a-l imita nu-ti va iesi niciodata. La Iasi se vorbeste intr-un fel, la Botosani accentul se aude diferit, iar la Moinesti sau Focsani se vorbeste intr-alt fel. Strici bunatate de mostenire culturala, asa ca poti incepe cu “Ador accentul tau!”

Domnule Ciubotaru, va rog din tot sufletul scuzati-ma ca-mi permit sa va intreb, insa ultimul dumneavoastra articol este o gluma?

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 2 Flares ×

10 thoughts on “Ghidul de folosire al unui moldovean

  1. gygyk

    …propunere de lege ferenda…acshentul di moldovian…bun national…patrimoniu universal…ocrotit de unesco…. 😛

    Reply
  2. zanetti

    pana acum au fost 9 comentarii.cel putin 4 incalca flagrant una din reguli.or fi moldovenii neseriosi in multe privinte insa niciodata cand vine vorba de aplicat regula 5.proud to be moldovean 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *