99 francs

0 Flares 0 Flares ×

fuji02-023.jpg

Vineri seara am fost la Elvira Popescu la premierea filmului 99 francs (ecranizare dupa romanul omonim al lui Frédéric Beigbeder). In aceeasi zi a fost lansarea ultimei sale carti, “Ajutor!… Iarta-ma!…”, la Carturesti. Despre lansare: aici si aici. Bila alba pentru Metropotam, si-au dat interesul si au stiut sa acopere evenimentul.

La Elvira Popescu, desi filmul era anuntat la ora 19:00, la fata locului pe un A4 alb-negru erai anuntat ca va incepe la 20:00. Desila intrare ni s-a zis la inceput sa biletele se vor vinde dupa 19:30 si exista riscul sa nu putem intra (se anuntasera mai multi invitati etc.), dupa zece minute s-a dat drumul la bilete. Nesincronizari tipic romanesti.

Autorul prezent inainte de vizionarea filmului a prezentat produsului extrem de succint cu cateva glume:
– Sunt emotionat pentru ca este prima vizionare in strainatate a filmului… (mica pauza) in afara de Belgia… care este o tara francofona… (public dezamagit)
A tras de urechi organizatorii, primele randuri erau libere, iar in spatele salii era lume in picioare si-a facut cateva remarci despre precaritate sistemului audio si vechimea cladirii.

Mi-a placut filmul (mult mai dens decat cartea), mi-a tinut treaz interesul si poate spre final s-a lungit putin. Cartea (din care nu mai tin minte mare lucru) mi-a parut slaba ca structura epica si buna ca satira si istetime a umorului. Filmul, facut dupa ultimele standarde grafice, mi-a parut bine construit, cu doua finaluri-test pentru public, mult umor, un peu noir, insa captivant.

La final, desi era anuntat un schimb de impresii cu Frédéric Beigbeder, autorul n-a fost de gasit.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

2 thoughts on “99 francs

  1. tuvia

    deci si-a lasat barba.Macar data trecuta a fost mai cooperan si prietenos.Plus ca zis ca romana si franceza au doua cuvinte in comun respectiv “sex” si “merci” :)) Nu stiu cum a iesit filmul dar cartea e semi-merde, cum ar zice beligienii…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *