Una din sursele optimismului meu

0 Flares 0 Flares ×

si una din sperantele mele ca viitorul nu va lua niciodata accente sinucigase la nivel global este urmatoarea idee/intuitie. Chiar daca Dumnezeu a murit, totul nu este permis. Ceea ce se traduce mai departe in presupozitia ce mi-o asum la nivel intim cum ca este in interesul meu (egoismul este funciar) sa fiu altruist. 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

7 thoughts on “Una din sursele optimismului meu

 1. Mihaï

  din pacate eu cred ca nu au toti un egoism atat de sanatos ca al tau

  de exemplu cred ca sunt unii egoisti, care considera ca in interesul lor este sa dea foc Romei

  Reply
 2. netstalker

  dumnezeu n-a trait niciodata; daca cineva da foc romei se cheama crima iar nu sinucidere iar informatia ca s-ar putea cumva ca totul sa fie permis nu va ajunge niciodata la toata lumea. si nu-i asa este intr-adevar in interesul oricui sa “coopereze” cu altii.

  Reply
 3. adrian ciubotaru Post author

  mihai, nu cred ca toti stiu sa-si asume propriul egoism (deci nu sunt egoisti pana la capat). La capatul egoismul intalnesti situatia aceea paradoxala in care contrariile coincid.
  stalker, ar fi un lucru destul de periculos pentru o anumita ordine sociala daca majoritatea ar crede ca totul este permis.

  Reply
 4. ilie giuliano

  🙂 eu cred ca optimism se poate chema si o viziune eschatologica asupra lumii si a omului. iar accentele sinucigase la nivel global…. depinde …. ca daca nu va mai exista lumea a 3-a, iar toti o sa fim la fel de bogati si la fel de imbecili intr-o uniformitate perfecta din care lipseste cu desavarsire diversitatea…. ma tem ca asta e sfarsitul….. 🙂 oricum, din ultimele studii se stie ca cel mai nefericit om de pe planeta este occidentalul consumerist unde Dumnezeu a murit. un taximetrist din Africa care traieste de azi pe maine si care nu e ateu e ceva mai fericit…… 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *