Recomandări scurte

0 Flares 0 Flares ×
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

5 thoughts on “Recomandări scurte

  1. Rudolph Aspirant

    Ah ! Ce mi-a placut sa dau click si sa citesc aproape tot ce scria sub linkurile alea ! Ba chiar am si citat unul din articolele linkate (cel din UK despre cultul felinelor), mentionand ca l-am gasit pe blogul tau, intr-un comentariu sub un post de pe alt blog care era despre catei, uite aici: http://visarioane.blogspot.com/2011/08/before-zora.html (dar nu mi-a aparut inca comentariul, ca este inca moderat)

    Daca nu-mi apare comentariul acolo, nu-i nimic, ca exista destule bloguri cu posturi sau poze cu pisici, pe care de obicei, eu personal le evit, deoarece am ailurofobie- teama de pisici- dar, de dragul acelui articol, o sa incerc sa mai suport si vizite pe acel fel de bloguri, daca e nevoie.

    Cartea “The Cat”, mentionata in articolul respectiv din UK, m-am gandit, nu se poate sa nu aiba la bibliografie si articolul mai vechi, publicat in 1934, in SUA, de dl. Nelson A. Crawford, in revista Psychoanalytic Review, “Cats Holy and Profane”, articol aparut ulterior, in 1936, si intr-o carte numita “We Liberals”, carte republicata in SUA in 1968.

    http://www.kshs.org/kansapedia/nelson-antrim-crawford/12024

    Reply
  2. Rudolph Aspirant

    In legatura cu primul articol al d-lui Cristian Ghinea, despre dezamagirile actuale ale tinerilor despre procesul politic democratic eu pot sa mentionez ca am remarcat si eu ca exista o oarecare apatie generalizata in Romania in momentul de fata fata de activitatile politice democratice, ba chiar, din pacate, mai recent, poate si o iritare a unor tineri fata de sistemul politic actual.

    Daca apatia generala a populatiei adulte poate fi pusa pe seama anxietatilor mai mari despre starea economiei, si a grijilor cotidiene curente a celor cu obligatii (familie, rate, la pensionari bani de manacare si medicamente, etc.), iritarea tinerilor fara obligatii pe mine ma ingrijoreaza oarecum, desi NU prea tare, ca doar nu e inca generalizata in Romania, si, drept sa spun, nici nu cred ca se va generaliza la nivel cu adevarat ingrijorator, TOCMAI datorita supapei emigrationiste, care functioneaza f. bine.

    (Asta fiind din Raportul in lucru re. mood-ul social general vara 2011 Romania)

    =================================

    Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca insusi dl. C. Ghinea, care ocupa, observ, functia de Director al Centrului Roman de Politici Europeene, (al carui C-V este prezentat chiar pe site-ul CRPE la care m-am uitat), scrie acolo ca dansul personal “nu mai crede in partidele actuale”, si am impresia ca nu a scris-o in mod provocator de tatonare de opinie printre tinerii Romaniei, (deoarece isi da, sper, realist, seama, ca majoritatea populatiei romane tinere de fapt habar nu are cine naiba e dansul sau ce e o mai fi si CRPE-ul), ci a scris-o chiar sincer, si a mai si scris-o la nivel de sueta de grup restrans de tip Facebook !

    (Asta a fost din notele informative de subsol ale acelui raport !)

    ==================================

    Pai daca nici dansul nu mai crede in partide, si o mai si zice la altii, atunci poate e cazul sa:

    1. isi autoexamineze motivatiile care il mai tin in postul respectiv, si poate ca il va ajuta sa scape de burn out o schimbare de atmosfera, o vacanta, un seminar pe undeva intr-o zona turistica europeeana, etc., in REAL adica, ca putin aer liber nu strica nimanui daca e chiar asa de burned out; plus ca cu un C-V ca dansul poate oricand sa isi gaseasca mai oriunde un post mult mai bun, mai exciting, mai challenging, mai bine retribuit, etc.;

    2. sa incerce sa inteleaga ca realitatea adaptarii/ajustarii la orice schimbare, (deoarece si sistemul politic si, mai ales, discursul politic din societatea romana este in evolutie dinamica, spre mai bine, nu spre mai rau, ca doar l-am observat si eu si altii de vreo cel putin 10 ani incoace, si NU a remarcat nimeni altceva decat fenomene din astea obisnuite comune de ifose de tip latin-balcanic, care NU sunt de loc cu adevarat ingrijoratoare sau de nivel patologic real), deci adaptarea la evolutia dinamica din JURUL dansului, din mediul ala inconjurator care include si partidele asa cum sunt ele, are si anumite elemente caracteristice unei adaptari culturale, si ca depresia/dezamagirea dansului este si ea doar o treapta evolutiva naturala in acest proces de adaptare prin care trece si el, nu numai intreaga societate romana; si il incurajez eu personal ca exista OPTIMISM real POSIBIL, numai ca trebuie sa cam MUNCESTI mai MULT decat sa stai la suete pe Facebook tot cu aia, aceeasi “aia”, tot de la “Dilema” (veche sau noua, ca asta chiar ca nu mai conteaza la nivelul de FUNCTIONALITATE internationala care este ceruta cuiva care ocupa functia dansului), adica sa mai interactionezi si cu ALTII, nu numai cu aia care te aproba mereu, sau care lanseaza chestii gen jeremiadele recente ale lui Andrei Plesu; si ca si DANSUL face parte, fie ca vrea sau nu, din categoria celor care au sarcina/indatorirea/obligatia de serviciu, daca nu chiar morala (ca totusi asta din urma cere un nivel oarecum superior mediei societatii romanesti actuale si aici NU ai cum sa intervii etic pe zona balcanica decat la modul rabdator-educativ, plus, evident, politienesc daca e cazul), sa imbunatateasca calitatea discursului public politic din Romania si chiar are si libertatea REALA, si puterea si capacitatea executiva REALA sa o faca, dar TOTUSI trebuie sa depuna un EFORT de a trece un pic dincolo de simplele activitati birocratice ale fisei postului respectiv;

    3. sa vada clar, daca, doamne fereste, nu o fi deprimat clinic; uite inca o data screening aici bun pt. toti: http://psychcentral.com/depquiz.htm

    4. punctul 2 nu e obligatoriu de studiat daca nu il intelege cineva din prima; adevarul e ca eu nu am talent sa exprim in scris ce vreau sa zic, asa ca daca cineva nu intelege, just disregard, nu va chinuiti degeaba, o sa incerc sa devin mai clar si in cuvinte, ca e mai greu pt. mine personal !

    (Asta fiind o firava incercare, destinata mai mult ca sigur esecului, de a-l spala pe creier pe Dl. Ghinea direct, cat si o incercare de a introduce in mediul on-line in limba romana expresia “ifose latin-balcanice” si cuvantul “jeremiade”, in legatura cu ea, ca sa vedem daca ii intra cuiva in creier si asta, sau daca ii trezeste cuiva vreo reactie/amintire, etc.)

    ==================================

    Scuze, dar, mai concis, ce voiam sa zic este ca parerea mea este ca acel articol al lui C. Ghinea nu reprezinta si el decat o simpla “jeremiade” http://dictionary.die.net/jeremiade (vezi ifosele latin-balcanice de mai sus, plus ce a mai avut de zis Plesu recent pe la TV si/sau prin Dilema Veche, receptat, dupa parerea mea, in general NEGATIV, de catre maj. comentatorilor, si in general INDIFERENT de majoritatea observatorilor), si ca nu are, prin urmare, nici valoare educativa, nici NOU-informativa, ci doar cel mult vorbeste despre persoana autorului respectiv in contextul deja cunoscut actual, (ca majoritatea opiniilor/editorialelor jurnalistice actuale in limba romana), dar totusi dansul o pune pe site-ul oficial al CRPE, de aia am inclus-o la tendintele oarecum ingrijoratoare de dezamagire/iritare mentionate mai sus.

    (Asta era din notele informative catre mine insumi, eventual si catre cine o mai fi interesat.)

    Reply
  3. Rudolph Aspirant

    Re. John Tierney’s article on “Decision Fatigue” from the Aug. 17th, 2011 issue of the New York Times:

    Long article, basically a book excerpt, looking at times as if it brings, rather maladroitly, together paragraphs belonging to different chapters…not an extrordinarily new or interesting issue, although possibly socially/politically pertinent.

    Reply
  4. Rudolph Aspirant

    Restul…alta data, deoarece, sfatuit de d-nii Tierney si Baumeister, imi pun in aplicare “will-power” si doresc sa imi conserv energia ingaduindu-mi libertatea de a decide sa nu mai comentez la restul linkurilor acum, ca destul am pierdut timp cu dl. Ghinea degeaba !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *