Ştiu că e o perioadă de concedii, plecări şi tot felul de excursii. Ştiu că am venit duminică seara de pe litoral, iar luni după-amiază plecăm la munte pentru câteva zile. Apoi plecăm din nou şi din nou.
În această perioadă aglomerată cu plecări şi liberă de stres, m-am decis să scriu pe acest blog în fiecare zi. Pe scurt, oricine va intra aici va găsi un articol nou în fiecare zi, scris în prima parte a zilei.
Sunt mai multe motive pentru care această provocare mi s-a părut inspirată.
Îmi place să scriu, însă observ de multe ori că sunt nu sunt constant. Am o mulţime de drafturi pe care, în urma unei mobilizări minime, ar trebui să le transform în articole. Sunt foarte harnic să-mi notez ideile care îmi vin, însă nu întotdeauna le dezvolt şi le împărtășesc celorlalți.
A scrie zilnic presupune o disciplină care în ultimele luni mi-a lipsit. Mai mult decât atât, dincolo de constanţă, provocarea are legătură şi cu modul meu de a-mi organiza treburile zilnice (unde, la fel, am destule lacune).
Știu că nu voi reuși mereu să fiu “la înălțime”, știu că vor fi zile în care voi trage cu patentul cuvintele din mine, însă, pentru cineva care câștigă bani din ceea ce scrie, această provocare este mai mult decât necesară.
Nu va fi un lucru ușor și totuși – până pe 31 august – pe adrianciubotaru.ro va putea fi găsit un articol proaspăt în fiecare zi.
Vor fi zile în care voi publica și două articole, însă pentru acest experiment am nevoie și de ajutorul tău, al cititorului acestor rânduri. Spune-mi te rog despre ce anume ți-ai dori să citești aici și ce subiecte să punem pe masă. Împreună, putem petrece o lună printre gânduri, idei, confesiuni și experiențe comune chiar dacă suntem la 10 km sau la 1.000 km distanță.
La final, vom trage concluziile, voi povesti cum s-a văzut experiența din perspectiva proprie și, cine știe, poate voi continua la fel și în luna septembrie.
Ideea a mai fost încercată acum câțiva ani (și stiu că nu i-a fost ușor) de Bobby Voicu.
1. Daca e vreo zi in care pur si simplu/chiar nu se poate/n-ai chef/n-ai timp, ma bag la un guestpost.
2. Stii sa inoti?
Am vazut oameni care au abandonat diverse astfel de provocari cu: un articol pe zi, o poza pe zi, un design grafic pe zi
Spor sa ai! ;))
Toma, bună idee cu guest post-ul, te-am trecut pe caiet.
Facem o lungime de bazin?:)
iti tin pumnii la acest exercitiu de disciplina 🙂
si te las cu titlul unui articol de pe blogul meu: Say what you mean and mean what you say.
Andra, dincolo de scrisul zilnic aici, miza este într-adevăr să mă țin de cuvânt:)
David, mulțumesc!
Mult spor si inspiratie sa ai!
Fii profesionist! (8 au reusit pana acum,sa te vedem si pe tine :)) )
Pingback: Provocarea Ciubotaru pentru august 2011 | Ionut Oprea
dau un bax de bere autohtona daca reusesti
Daca iti iese,mi-ar placea sa citesc un post despre cum ai facut sa iti iasa :-). Stim ca e greu si o sa ai parte de ceva obstacole, so succes.
Buna,
As vrea sa ne impartasesti, sa ne recomanzi in posturile tale, ce carti ai citit de-a lungul timpului si ti-au marcat/schimbat existenta, la fel, ce filme, si in ce mod, dupa amintiri si posibilitati.
As fi curioasa sa iti vad stilul in niste scrieri cu si despre politica, actualul sistem de guvernare din Romania, dar si din alte tari.
Pe multe bloguri vad posturi referitoare la ce s-a intamplat, ori ce se intampla. As vrea sa citesc pe un blog(si mai ales pe al tau) lucruri despre incotro ne indreptam, despre viitor, mult mai imaginativ, mai optimist. As vrea niste posturi ce sa ma bucure, sa ofere perspectiva, viziune celor ce citesc, sa ii provoace sa faca lucruri.
As dori sa vad pe blogul tau niste guest-posturi. De la oameni ce nu au neaparat legatura cu blogosfera, PR, comunicare. Pot fi oameni simpli, ce isi spun povestea vietii, off-ul, recomandarea.
As vrea sa ne educi si mai mult decat o faci, pe noi, cititorii tai. As vrea sa vad posturi si mai educationale. Educatie in orice directie.
As vrea posturi referitoare la niste subiecte intens dezbatute: batalia dintre cele 2 sexe, extraterestrii, divinitate, religie, etc. In stilul tau, bineinteles, ca nu as vrea sa devii un cancan peste noapte.
Mi-am spus off-urile aici la tine, pe blog! Daca ne-ai oferit posibilitatea, ce sa-i faci! 🙂
De abia astept sa te citesc in fiecare zi!
VA doresc plimbari frumoase!
rocsanaB, mulțumesc, vezi și: http://bit.ly/luooRI
Arhi, vedem la final dacă-ți dau eu o adresa de livrare sau va fi invers
Mihaela, vor fi și dezvăluiri din bucătăria din spate:)
Macarie Ileana, mulțumesc de idei, mi-ai aruncat o provocare pe cinste!
Pingback: Vacante s calatorii, tema lunii august pe Blog de Bucuresti | Blog de Bucuresti
Cred ca provocarea reala ar fi sa nu scrii timp de o luna. Pe nimic. Dar si asta s-a mai facut.
As prefera sa scrii despre blogosfera cea de fara monetizare financiara. Multumesc anticipat.
Multa bafta, stiu ca e greu, insa cu siguranta nu e imposibil!
M-am hotarat sa iti “fur” ideea, si sa scriu cel putin un articol pe zi in luna august. Din acel moment, nu mi s-a mai parut asa de la indemana, dar eu zic ca se poate 🙂
Ti-ai pregatit vitaminele? O sa ai nevoie de ceva energie…
Subiecte: campanii online din afara si de ce ti-au placut, despre cum ti-ar placea sa traiesti sau sa arate lumea (aici te pun sa visezi si daca le scrii poate cresc sansele materializarii lor), ce fel de carti ti-ar placea sa scrii, sfaturi de scriere argumentata si relevanta, oamenii pe care i-ai intalnit de-a lungul timpului si de ce ti-au placut sau cei pe care o sa ii intalnesti luna asta…daca imi mai vin idei te anunt 🙂
spor!
ehei, batrane, eu am scris in fiecare zi timp de 1 an si ceva… welcome to the club!
Sa ma consider deci o persoana extrem de disciplinata daca scriu mai mult de un post pe zi din noiembrie 2008?!
Spor la treaba! Nu cred ca-ti va fi totusi foarte greu. Pana si eu am reusit sa fac asta anul trecut 😛
Salut initiativa ta de autodiciplina. Pentru ca m-am regasit la categoria 1000km+, indraznesc sa iti aduc in atentie si in analizele viitoare subiectul: FRICA. Eventual o baleiere a abordarilor acestei stari de catre religie (abordarea catolica cred ca ar fi pentru inceput suficienta), istorie pana la nivel de individ.
Un gand bun iti transmit si mult succes.
@Alina: dar tu cati ani crezi ca are Adrian Ciubotaru ? LOL ! Ca, propunand-ui temele alea de vacanta de vara pt. elevi de max. 12 ani, l-ai ghicit la fix si unde mai are dubii: la competenta si harnicie (industry vs. inferiority Erikson-ian). Nici nu era greu cand el insusi ne promite ca se va tine constiincios de treaba pana la 31 august.
Disclaimer: Eu in general tind sa nu dau nimanui on line mai mult de 20 de ani, ca asta e mediul bidimensional: te caricaturizeaza si te infantilizeaza orice ai face daca nu ai talent literar autentic. De ex. Dl. Plesu are, (cu indulgenta si respect datorita varstei si faptului ca a fost totusi si dansul ministru MAE o vreme), 14 ani, dl. Tismaneanu 12,6, dl. Liiceanu intre 6 si 8 depinzand daca a consumat sau nu alcool, etc. Eu personal am estimat ca oscilez mai mult intre 8 si 12, depinzand de tema abordata daca e mai anxiogena sau nu, de faptul daca sunt mai odihnit sau nu, etc.
Hai, totusi, (in ciuda faptului ca eu am incercat sa ii spun de la inceput sa nu-si mai faca probleme din astea ca l-am promovat eu clasa direct de la a 6-a la a 7-a), Adrian Ciubotaru are, IMHO zic eu, aproape 13 ani, si, prin urmare, eu propun, in mod etic, sa isi puna si niste intrebari de stadiu ulterior, care sa ii incurajeze evolutia in continuare catre tema principala a adolescentei: conturarea identitatii de sine, plus definitivarea caracterului moral macar la stadiu Kohlberg conventional maxim 4, poate si trecerea catre post-conventionalul 5, ca e totusi un om de incredere, nu un delincvent (si asta am determinat-o eu deja, nu mai e nevoie de alte re-evaluari.)
Inca o data, pt. cine a lipsit de la lectiile mele de filozofie politica:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Kohlberg's_stages_of_moral_development
http://en.wikipedia.org/wiki/Erikson%27s_stages_of_psychosocial_development
Deci nu il mai intrebam ce vrea sa se faca cand o fi mare, sau cum are el de gand sa aduca pacea mondiala plus prosperitate pe pamant, sau chiar cum isi imagineaza el lumea/societate ideala, ca astea sunt chestii de maxim 12 ani, si o sa-l intrebam chestii de genul:
1. ce parere ai despre problemele etice legate de cercetarea cu celule stem sau tehnologia de cloning ? (il fortam sa isi defineasca o pozitie, ca sa isi dea singur seama ca, desi, ca orice adolescent incepator, ar vrea el sa fie unic, dar nu e chiar asa pe pamant si daca vrei sa intri in UTC la 14 ani trebuie sa iti definesti loialitatea/apartenenta fata de o anumita ideologie, sa te pozitionezi cumva, nu ?),
1.a) daca e prea complicat pt. numai 13 ani, IQ mediu, incepem cu pozitionarea in functie de preferinte personale, de ex. Matt Damon sau Johnny Depp ? Rap sau Manele ? (Bonus: cuvantul “Manele” garanteaza automat minim 30 de comentarii);
b) pe urma tranzitionam catre: ce preferi ca viziune despre lume, axa Nord-Sud sau aia Est-Vest ? (numai cu tema asta putem sa umplem 1/2 din calendarul lunii August);
c) mai departe, un pic mai abstract: este preferabil sa fii un porc satisfacut sau un om nesatisfacut ? (pe asta sper ca a auzit-o la facultate, daca nu a auzit-o dezacreditez imediat Fac. Filozofie Iasi.)
2. exista o etica a PR-ului simplu de business simplu local cu maxim 10 angajati (ca ala corporatist multinational ca e prea complicat la numai 13 ani)? (il punem sa caute pe wikipedia definitia PR-ului si sa ne explice si noua ce au vrut aia sa zica re. diferenta dintre punctul de vedere american despre PR vs. cel european…aici marturisesc ca sunt eu direct interesat sa aflu ca nu am inteles de pe wikipedia)
Etc. Eu habar nu am ce naiba se mai invata la dirigentie zilele astea la clasa a 7-a, si a 8-a; poate unii care sunt profesori de scoala generala ne pot spune. (Fara nici un misto despre examenele de titularizare sau Bac).
P.S. Hai, ca e totusi vacanta si sa nu se supere nimeni pe mine ca fac pe provocatorul politic, uite si o parodie misto pentru distractia (sper) a intregului spectru politic romanesc:
http://www.youtube.com/watch?v=a69RpEBJFAY
Pingback: Ne vedem în septembrie! « Un blog intr-un pahar cu apa
Pingback: M-am angajat si incerc sa ma duc la munca in fiecare zi | refresh.ro
comentariul șters
Pingback: Oamenii iubesc sa se laude pe Trilema - Un blog de Mircea Popescu.
Pingback: Concluzii după provocarea lunii august | Adrian Ciubotaru