O nouă librărie online: elefant.ro

1 Flares 1 Flares ×

elefant.ro_

Într-un diagnostic recent – numit Manifestul cărțiiVasile Ernu observa cum infrastructura culturală din România (şcoli, universităţi, cinematografe, biblioteci, librării) este intr-o continuă degradare. Librăriile de stat, de exemplu, ori au dispărut, ori s-au reprofitat spre papetărie, ori au deveni sedii de bănci.

Când numărul bibliotecilor, al cinematografelor sau al librăriilor se micşorează, scade de asemenea posibilitatea ca un individ să aibă acces la instrumente care ţin de educaţie, cultură şi viitorul unei comunităţi.

Vestea bună ar fi că o mare parte din acestă infrastructură culturală este în proces de reconfigurare în spaţiul virtual, iar apariţia unei noi librării on line ilustrează acest trend îmbucurător.

Am scris rândurile de mai sus pentru că azi s-a lansat elefant.ro care şi-a propus – după cum spune comunicatul – să devină cel mai complex magazin virtual de carte, cu cel mai bun şi mai rapid serviciu de livrare din Romania.

Din perspectiva poziţionării, elefant.ro are patru direcţii:
– rapiditate: livrare în 24 de ore
– preţuri atractive
– o comunitate deschisă interactivă
– un produs care se îmbunătăţeşte continuu

Investiţia în proiectul acestei librării este cel puţin impresionantă  chiar şi pentru un business online “clasic”: 1,2 milioane de euro pentru primul an (funcţionare şi dezvoltare) şi este susţinută de Greenlight Invest, unul dintre fondurile de investiţii controlate de omul de afaceri Ion Sturza (fost prim-ministru al Republicii Moldova).

Mi-au plăcut două idei:
– pe contul oficial de youtube sunt realizate o serie de filmuleţe despre ce este elefant.ro, care este politica de preţuri şi publicul ţintă.
un blog literar unde se va încerca crearea unei comunităţi prin încurajarea împărtăşirii de experienţelor de lectură

De asemenea, ca informaţie suplimentară, librăria conţine, pentru momentul lansării, aproximativ 10.000 de referinţe şi va beneficia de selecţia şi îngrijirea unor editori specializaţi.

Citat:

“Îmi este greu să definesc ce este mai întâi www.elefant.ro: un proiect comercial sau un serviciu cultural indispensabil. În conditiile în care avem în Romania orașe fără nicio  librărie ( e.g. Găești, Adjud, Abrud, Roșiorii de Vede) sau orase în care librăriile își restrâng activitatea și rezistă cu greu (e.g.Oradea, Alexandria, Focșani, Tulcea, Medgidia, Slatina) este important ca accesul la lectură să fie susținut” – spune Ion Sturza.

Despre lansarea elefant.ro au mai scris până acum Bobby Voicu și Victor Kapra.

articolul face parte din campania de lansare a elefant.ro

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 1 Flares ×

8 thoughts on “O nouă librărie online: elefant.ro

 1. Pingback: Tweets that mention http://www.adrianciubotaru.ro/o-noua-librarie-online-elefant-ro/#comment-86968?utm_source=pingback -- Topsy.com

 2. danaros

  Niste nemernici cei de la elefant.ro.
  Am comandat niste carti (aflate la reducere) dar pe una au incasat-o la pretul integral desi pe site este la pret redus.
  Nici nu au avut bunul-simt sa-si ceara scuze..

  Reply
 3. Pingback: Secret Santa cu carti de la Elefant.ro | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *