Lansare Bucureștiul într-o zi

10 Flares 10 Flares ×

Dacă sâmbătă am fost la turul #prinbucuretiulmeu inițiat de Corina Georgescu, mâine vă invit la o lansare neobișnuită în care Bucureștiul este din nou personajul principal.

Marți, 22 iunie 2010, orele 11.00 am la Casa Vernescu (Calea Victoriei 133) – ea însăși un obiectiv istoric al Capitalei – are loc un eveniment de presă în cadrul căruia va fi lansat oficial site-ul www.bucurestiulintrozi.ro, parte a proiectului Bucureștiul într-o zi ce are drept scop punerea în valoare a patrimoniului cultural și turistic al capitalei, într-o manieră inedită, prin marcarea în teren a trei trasee ce strabat zonele cu cea mai bogată încărcătură istorică și turistică.

Evenimentul va fi punctat printr-un tur de poveste prin Casa Vernescu, iar printre vorbitorii la eveniment mă număr și eu – venetic în București, după vorba lui Bobby Voicu – alături de  Andrei Chiliman și Răzvan Theodorescu.

Mai jos sunt invitațiile:

Obiectul proiectului – care mi-a plăcut imediat cum am auzit de el – este creşterea gradului de informare a cetăţenilor în ceea ce priveşte valoarea patrimoniul cultural şi turistic al capitalei.

Proiectul „Bucureştiul într-o zi” a fost iniţiat în anul 2008 ca o componentă educaţională a proiectului „Harta Verde Bucureşti“. Scopul unei hărţi verzi este acela de a promova sustenabilitatea comunităţilor, de a încuraja implicarea lor în descoperirea de resurse durabile, de a crea legături între comunităţile locale şi cei care vizitează zona în vederea dezvoltării şi implementării unor iniţiative legate de dezvoltarea durabilă, conservarea biodiversităţii şi protecţia mediului. Harta Verde este un proiect global, parte a Green Map System, iniţiat în 1995 la New York şi implementat până în prezent în peste 450 de oraşe din 50 de ţări.
10 Flares Twitter 0 Facebook 10 10 Flares ×

1 thought on “Lansare Bucureștiul într-o zi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *