Cetatea Rupea

36 Flares 36 Flares ×

Viscri e un sat de unde nu-ți mai vine să pleci și nu e de mirare că Prințul Charles și-a cumpărat aici o proprietate declarându-se cucerit de farmecul locului.

E un vechi sat săsesc (locuit înainte de secui) care este acum împărțit între câteva familii de șași, în jur de 70 de români și 300 de țigani și unde se găsește o impunătoare Biserică Evanghelică Fortificată.

Plecând din Viscri, în drum spre Brașov, știam că urma să mai facem o oprire la Cetatea Rupea, însă nimic din documentarea mea de pe net (mulțumesc xplorio.ro) nu m-a pregătit pentru priveliștea care m-a izbit fără să-mi dau seama când am ieșim dintr-o curbă.

Cetatea Rupea

Undeva în stânga, pe un deal, se vedea o cetate cum n-am mai văzut în România. Nu aveam de unde să știu că Cetatea Rupea fusese reabilitată (cu fonduri europene și fonduri locale) în urma unor lucrări de trei ani și că fusese deschisă doar cu câteva zile înainte.

Reabilitatea nu a fost făcută de mântuială și cuprinde atât zidurile cetății și clădirile dinăuntrul ei, cât și drumul de acces și cele două parcări.

Acum urmează partea cu “Recomand neapărat o vizită la Cetatea Rupea”, biletul costă 10 RON și dacă mergi pe DN13 (Sighișoara – Brașov) este imposibil să o ratezi.

Reabilitarea cetății e un semn bun căci pe același xplorio.ro (articol scris în 2009) citeam:

In prezent cetatea Rupea se afla in stadiu de ruina, iar perspectivele unor interventii in structura ei sunt mult departe de a se realiza. Interese, idei, motivatii… sunt multe si destule lipsuri pentru a porni mecanismele fondurilor pentru protejarea cetatii.

Uite că s-a putut!

36 Flares Twitter 6 Facebook 30 36 Flares ×

4 thoughts on “Cetatea Rupea

  1. Dree

    Mi-am notat D13, Sighisoara-Brasov, mersi frumos!
    Poate face cineva un vine si o pune pe google maps, nu de alta, dar sunt de parere ca chiar merita!
    Multumesc frumos pentru post, si poze, o incantare.

    Reply
  2. Pingback: Brasov, mon amour... Weekend de spa, adventure si istorie

  3. Pingback: Recomandare: un week-end de poveste | Adrian Ciubotaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *